Danas smo dobili nove informacije vezanu za novu Disney+ Marvel seriju Falcon & Winter Soldier.

Iskusna filmašica Kari Skogland je najavljena kao redateljica ove mini serije koja će se sastojati od šest epizoda, Anthony Mackie kao Falcon (novi Kapetan Amerika) i Sebastian Stan kao Winter Soldier će se vratiti svojim ulogama koje imaju iz Marvel Cinematic Universe filmova, a postoje informacije da su Emily VanCamp i Daniel Brühl u pregovorima da repriziraju svoje uloge Sharon Carter i Helmut Zemo iz filma Captain America: Civil War.

Zadnje što znamo o njihovim likovima je da je Sharon bila primorana sakriti se nakon što je pomogla Kapetanu Americi, Falconu i Winter Soldieru koji su tada bili gonjeni od strane vlasti, a Helmut Zemo je trenutno u zatvoru nakon što ga je Black Panther priveo zbog ubojstva njegovog oca, bombardiranja zgrade UN-a i još tuceta drugih zločina koje je u međuvremenu počinio a sve sa jednim ciljem, da se osveti Avengersima za smrt svoje obitelji koja je bila kolateralna žrtva u bitci za Sokoviju.

Završetak filma Avengers Endgame, a i neke kasnije informacije su potvrdile da će se serija kronološki događati nakon tog filma, odnosno, nakon što se Steve Rogers povukao kao Kapetan Amerika i ktome još predao svoj slavni štit Falconu. Željno iščekujemo vidjeti kako će ova serija nastaviti tu priču i ispoštovati Kapetanovo nasljeđe.

Sebastian Stan je najavio početak snimanja za listopad ove godine, serija će na Disney+ platformi biti dostupna u kolovozu 2020.