Teško je sada zamisliti, ali bilo je vremena – u kratkom CGI pojavljivanju u filmu “The Mummy Returns” – kada je bilo teško za povjerovati da će Dwayne Johnson, nekoć popularni hrvač, uglavnom nazvan The Rock, prijeći u filmove. Ali crossover je uspio, a u ovom je trenutku teško zamisliti blockbustere bez njega. U stvari, toliko je velik da ga je Forbes drugu godinu zaredom proglasio najplaćenijim glumcem na svijetu – podvig koji je postigao već jednom i prije toga.

Johnson je na vrhu liste s $87.5 milijuna, a oko trećine toga, $23.5 milijuna je zaradio of Netflixa za nadolazeći film Red Notice. Prošle godine, Johnson je zaradio sličnu svotu — oko $89.4 milijuna. Svake godine Forbes pravi ljestvicu od 01. lipnja prethodne godine do 01. lipnja sljedeće.

Johnsonova karijera pronašla ga je u miješanju franšiza, poput Fast and/or Furious serije (uključujući izdvojene Hobbs & Shaw) i relativno novih Jumanjija, sa solo jednokratnim nastupima, poput Skyscraper i Rampage. Također se pojavio kao osobno on u biografskoj komediji Fighting with My Family.

Što se tiče Johnsonove najbliže konkurencije, Ryan Reynolds, je zaradio $71.5 milijun, uzevši od Netflixa po $20 milijuna za svaki: Michael Bayov Six Underground i — pretpostavljate? — Red Notice, nasuprot Johnsonu, koji je dobio malo veću plaću. Mark Wahlberg je treći, s $58 milijuna, Ben Affleck četvrti, s $55 milijuna i Johnsonov povremeni partner u filmovima Vin Diesel s $54 milijuna.

Top 10 zaokružuju Bollywood zvijezda Akshay Kumar na broju 6 s $48.5 milijuna; Lin-Manuel Miranda, prvi puta debitira na Forbesu na broju 7 s $45.5 milijuna; Will Smith na broju 8 s $44.5 milijuna; Adam Sandler na broju 9 s $41 milijun; i posljednji, legendarni Jackie Chan, s $40 milijuna.

Treba naglasiti da oni koji najviše zarađuju u ovoj industriji su i dalje sve muškarci, jer na top 10 nema ni jedne žene.