Nakon velikog uspjeha filma IT, te odličnih Gerald’s Game, 1922, te serije Mr. Mercedes, gotovo svakodnevno nam dolaze nove vijesti o nadolazećim adaptacijama po njegovim knjigama.

Prva je serija ‘Dark Tower’, koju je unatoč dosta lošem, prošlogodišnjem The Dark Tower filmu, otkupio Amazon i obavezao se pretvoriti je u seriju.

Malo je toga poznato o ovoj, nadolazećoj, Dark Tower TV seriji, jer se originalna priča proteže kroz osam knjiga. Prošlogodišnji film je uzimao dijelove priče koji su se protezali kroz svih osam knjiga, dodajući čak i nove dijelove radnje, pa je tako ispao jedan konfuzan spoj originala i novog materijala.

Amazon također razvija i seriju Lord of the Rings, koja će vrlo vjerojatno imati prioritet pred Dark Tower TV serijom, tako da ne znamo kada se može očekivati ova serija, ali sigurno je da je u planu.

Trailer: The Dark Tower (2017)

Sljedeća na redu je ‘The Bone Church’, koju je King napisao kao pjesmu u 60′, ali ju je kasnije ponovio i uključio u The Bazaar of Bad Dreams.

U ovoj priči, “Avanturist organizira ekspediciju duboko u veliku džunglu kako bi pronašao mitski Bone Church. Otkrivaju tajnu koja nije namijenjena očima stranaca. Samo tri od 32 putnika su uspjeli pobjeći, a priču priča jedan od preživjelih, koji priča priče iz šankerske stolice, onima koji će mu kupiti piće.”

Prava na pjesmu su kupili Chris Long i David Ayer’s Cedar Park Entertainment. Long radi kao producent na seriji Mr. Mercedes, koja ide na AT&T’s Audience Networks, a Ayer je nedavno surađivao s Netflix na filmu Bright, tako da je vrlo moguće da serija ode na jednu od te dvije mreže.

Više o serijama i filmovima koji su najavljeni, prema adaptacijama knjiga Stephen Kinga, pogledajte ovdje.