Warner Bros. odgodio izlazak ‘Dune’ filma

Dune započeo snimanje, otkriven službeni sinopsis

Kamere su započele snimanje na Denis Villeneuveovom Dune filmu, a sada je i službeno otkriven sinopsis filma. Produkcija se odvija u Budimpešti i Jordanu. Villeneuveov cilj je napraviti ultimativnu adaptaciju Frank Herbertovog originalnog materijala, što se pokazalo problematičnim redateljima u prošlosti. David Lynch je svoju verziju knjige donio na velike ekrane u 1984. godini, a ona je prošla vrlo loše na kino blagajnama, kao i kod kritičara.

Denis Villeneuve će sada pokušati sa svojom verzijom remake filma Dune i sve su oči uprte u njega i fantastičnu glumačku ekipu koju je uspio okupiti za film. Villeneuve planira praviti barem dva filma i očekuje da će mu trebati dvije godine da to izvede. Ispod možete pročitati službeni sinopsis.

“Mitsko i emocionalno nabijeno putovanje junaka, Dune priča priču o Paul Atreidesu, briljantom i darovitom mladiću rođenom u velikoj sudbini izvan njegova razumijevanja, koji mora putovati na najopasniji planet u svemiru kako bi osigurao budućnost svoje obitelji i njegovih ljudi. Kada se zlonamjerne snage počnu boriti oko planetne ekskluzivne opskrbe najvrjednijeg resursa u postojanju – začina sposobnog otključati najveći ljudski potencijal – samo oni koji mogu pobijediti svoje strahove će preživjeti.”

Dune započeo snimanje, otkriven službeni sinopsis

U Dune remake filmu glume Timothee Chalamet kao Paul Atreides, Rebecca Ferguson kao Lady Jessica, Oscar Isaac kao Duke Leto Atreides, Josh Brolin kao Gurney Halleck, Stellan Skarsgard kao Baron Harkonnen, Jason Momoa kao Duncan Idaho, Zendaya kao Chani, Javier Bardem kao Stilgar i Charlotte Rampling kao Gaius Helen Mohiam. Chang Chen je navodno u pregovorima za ulogu Dr. Yueh. Ovo je poprilično impresivna glumačka postava, koja bi trebala omogućiti Denis Villeneuveu performanse koje njemu trebaju za ovaj film. Puno se toga događa u Frank Herbertovoj kompleksnoj noveli i trebat će puno toga pokriti s tako velikim brojem likova.

Denis Villeneuve režira Dune prema scenariju koji je napisao zajedno s Eric Rothom i Jon Spaihtsom, koji je baziran na Frank Herbertovoj knjizi. Producenti filma su Mary Parent, Cale Boyter, Joe Caracciolo i Villeneuve. Izvršni producenti su Tanya Lapointe, Brian Herbert, Byron Merritt, Kim Herbert, Thomas Tull, Jon Spaihts, Richard P. Rubinstein, John Harrison i Herbert W. Gains, s Kevin J. Anderson koji služi kao konzultant. Brian Herbert i Kevin J. Anderson savjetuju o projektu.

Za sada još nije poznat datum izlaska filma.

Similar Posts