Produkcija filma Dune od redatelja Denis Villeneuvea je u izradi, s cijelom glumačkom ekipom izabranom, a sada nam dolazi informacije da redatelj filma, Denis Villeneuve, razvija spin-off TV seriju za novu streaming platformu Warner Brosa. čiji je naziv WarnerMedia. Naziv će joj biti Dune: The Sisterhood.

Novi Dune film ponovno stavlja veliki izazov adaptacije ogromne novele Franka Herberta na velike ekrane (s još filmova koji će sigurno slijediti ako film bude uspješan), i dok će se priča filma fokusirati na Paul Atreides (Timothée Chalamet) i njegovu obitelj, imat će nekoliko članova misterioznog, snažnog Bene Gesserit sestrinstva (Paulova majka, Lady Jessica, koju glumi Rebecca Ferguson, je jedna od članova).

S obzirom na sposobnosti ovladavanjem tijelom i umom, Bene Gesserit vješto tkaju kroz feudalnu politiku i intrige Imperija, provodeći vlastite planove koji će ih naposljetku odvesti do zagonetnog planeta Arrakis – poznatog svojim stanovnicima kao Dina. “Bene Gesserit su mi oduvijek bili fascinantni”, izjavio je Villeneuve u priopćenju. “Usredotočujući se na seriju oko tog moćnog reda žena činilo se ne samo relevantnim i inspirativnim već i dinamičnim okruženjem za televizijsku seriju.”

Nakon što je film završen, usredotočit će se na seriju uz pisca Jona Spaihtsa, koji je radio na glavnom scenariju. Villeneuve će režirati pilot i održavati vizualni izgled od velikog ekrana do malog, a Sisterhood je dio istog svemira. To je iznenađujuće proširenje projekta na koje se Warners i Legendary klade, pripremajući video igre, stripove i digitalne sadržaje.

Film Dune izlazi 20. studenog sljedeće godine. Serija, koja je tek u svojim samim začetcima, za sada još nema datuma dolaska na WarnerMedia streaming platformu, koja tek izlazi sljedeće godine.