Nadolazeća adaptacija Dunea se čini da će imati jednu od najimpresivnijih glumačkih postava posljednjih godina, jer su sada dodali i Josh Brolina. The Hollywood Reporter donosi da će se Josh Brolin pridružiti Denis Villeneuveovoj adaptaciji Frank Herbertove knjige Dune. Brolin će glumiti Gurney Hallecka, kojeg oni opisuju kao “trubadur-mačevalac vjeran obitelji koji je ključan u buđenju Atreideovih kozmičkih moći koje će pokrenuti revoluciju.”

Brolin se pridružio već prije najavljenim Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling i Javier Bardem. Oscar Isaac i Zendaya su oboje navodno povezani s projektom, iako to još treba biti potvrđeno.

Originalna priča “pripovijeda o složenoj priči i pokušaju pale plemićke obitelji kontrolu nad pustinjskim planetom Arrakisom i njegovim izvozom, rijetkom začinskom drogom, unatoč izdaji galaktičkog cara.”

  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

Legendary je osvojio prava na filmske i televizijske adaptacije Herbertove znanstveno-fantastične knjige u studenom 2016. godine, dok će redatelj filma biti Denis Villeneuve koji je prihvatio tu ulogu u veljači 2017. Villeneuve je opisao ovaj projekt kao njegovo ispunjenje sna.

Službeni kratki sadržaj filma:

“Smješten u udaljenu budućnost, Dune priča priču o Paul Atreides čija obitelj prihvaća kontrolu nad pustinjskim planetom Arrakis. Kao jedini proizvođači tog visoko vrijednog resursa, kontrola nad Arrakisom je vrlo osporavana među plemenitim obiteljima. Nakon što su Paul i njegova obitelj izdani, priča istražuje teme politike, religije i ljudskih odnosa s prirodom, dok Paul vodi pobunu kako bi vratio kontrolu svoje obitelji nad Arrakis.”

Villeneuve je također otkrio da bi pravljenje ovog epskog filma moglo potrajati čak dvije godine, a kao što je često slučaj s adaptacijama dugačkih knjiga, finalni proizvod bi mogao biti podijeljen u dva dijela.

Projekt će producirati Villeneuve, Mary Parent, and Cale Boyter, s Brian Herbert, Byron Merritt, Thomas Tull i Kim Herbert koji će biti izvršni producenti. Kevin J. Anderson će biti kreativni konzultant.

Dune za sada nema datum izlaska, produkcija bi mu trebala započeti ovog proljeća, a čim budemo više znali izvijestit ćemo vas.