Dave Bautista se pridružuje Dune remake filmu!

Dune: Dave Bautista potvrdio koju će ulogu glumiti u filmu

Dave Bautista je potvrdio da će glumiti lik Rabbana Harkonnena u Denis Villeneuveovom Dune reboot filmu. Vijesti o izboru Bautiste su došle u siječnju, kada se ovaj glumac pridružio zvjezdanoj glumačkoj postavi koja je u tom trenutku uključivala samo Timothée Chalameta (Call Me By Your Name) kao glavnog lika Dune filma Paua Atreidesa i Rebeccu Ferguson (Mission: Impossible – Fallout) kao njegovu majku Lady Jessicu.

Od tada, Villeneuve konstantno dodaje nove talente glumačkoj ekipi Dune filma, uključujući dobitnika Oscara Javiera Bardema (No Country for Old Men) kao Stilgara i Thanos glumca Josh Brolina kao Gurney Halleck. Ubrzo nakon potvrde da će Bautista glumiti u filmu objavljeno je da će Švedski glumac Stellan Skarsgård glumiti Dune negativca Barona Vladimira Harkonnena. Glasine su kružile da će lik kojeg glumi Bautista biti blisko povezan s onim kojeg glumi Stellan Skarsgård.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

What an honor…. #dune #dreamchaser

Objavu dijeli David Bautista (@davebautista)

Sada možemo potvrditi da će Bautistin lik zaista biti povezan sa Skarsgårdovim nakon što je glumac objavio sliku na Instagramu gdje se vidi redateljska stolica s isprintanim nazivom ‘Rabban Harkonnen’. Rabban Harkonnen je sadistički, ali glupi nećak baruna Vladimira Harkonnena i pomaže svom ujaku u svom zlom planu da sruši obitelj Atreides i dobije vlast nad planetom Arrakis. U David Lynchovoj adaptaciji Dune filma iz 1984. godine tog lika je glumio sada pokojni Paul Smith i Švicarski glumac László I. Kish u SyFy adaptaciji mini-serije iz 2000. godine.

Rabban Harkonnen je poprilično mala uloga, barem u originalnoj knjizi Franka Herberta iz 1965. godine, kao i u David Lynchovoj adaptaciji. Međutim, s obzirom na to da je potvrđeno kako će Villeneuveov Dune reboot imati barem jedan nastavak, moguće je da će Bautista dobiti malo više prostora na ekranima nego su prijašnji glumci.

Dun dolazi u kina u studenom 2020. godine.

Similar Posts