Downton Abbey film započinje snimanje ovog ljeta i to s originalnom postavom. 

Focus Features predsjednik Peter Kujawski je danas najavio da je Focus započeo produkciju s Carnival Films na Downton Abbey filmu. Originalna glavna postava serije se vraća u ovom filmu, koji će započeti snimanje kasnije ovog ljeta. Također će se vratiti i kreator serije Julian Fellowes, koji je napisao scenarij za film, a producirat će ga zajedno s Gareth Neame i Liz Trubridge. Brian Percival (The Book Thief, About a Girl), koji je režirao pilot serije će režirati ovaj film. Nigel Marchant će se također vratiti kao izvršni producent.

TV serija Downton Abbey je pratila živote Crawley obitelji i sluga koje su radile za njih na prijelazu u 20to stoljeće u  Edvardijanskoj Engleskoj kući. Kroz svoji šest sezona, serija je osvojila 3 Golden Globe Nagrade, 15 Primetime Emmy Nagrada, Specijalnu BAFTA Nagradu, kao i 69 Emmy nominacija sveukupno, a time je Downton Abbey postala najnominiranija serija koja nije iz Amerike u povijesti Emmy nagrada – čak je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao kritički najbolje ocijenjenu TV seriju u povijesti.

Downton Abbey film je Carnival Films produkcije, s Focus Features i Universal Pictures koji će ga distribuirati internacionalno.

Radujete li se povratku seriji u obliku ovog igranog filma?