Peter Capaldi i Steven Moffat imaju još samo jednu epizodu pred sobom i to upravo Božićni specijal. Nakon toga dolazi nova era, prvi puta od 1963 ćemo imati ženskog Doctor Who i dolazi novi kreator serije Chris Chibnall.

U prošlosti snimke nadolazećih epizoda “Doctor Who” tretirane su kao ekskluzivni događaj koji je značio da ih se dijeli samo onima koji su mogli doći u Hall H na Comic-Comu. Ako niste bili u toj sobi, morali ste biti zadovoljni čitanjem sažetka onoga što je prikazano ili praćenjem jednog Whoviana koji je uspio prokrijumčariti snimke.

  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

Doctor Who

‘Doctor Who’ Božićna epizoda obilježit će posljednji put kada će Peter Capaldi igrati ikonskog Time Lord, ulogu koju je prihvatio nakon što je Matt Smith odlučio napustiti seriju. To će također biti posljednja epizoda od Steven Moffat koji je bio dio serije od njenog oživljavanja 2005. godine, prvo kao pisac, a od 2009 kao kreator serije. Chris Chibnall, koji će biti novi kreator serije, obećao je fanovima da će nova sezona biti hrabrija i riskantnija, što je postalo već očito kada je objavljeno da će Jodie Whittaker sada držati ključ TARDISa što ju čini prvom ženskom doktoricom.

U nastavku pogledajte trailer za Božićnu specijal epizodu.