Sa sezonom nagrada koja nam se približava, Disney je već započeo ‘For Your Consideration Oscars‘ kampanju za Avengers: Endgame.

Na službenoj stranici ‘Walt Disney Studios’ For Your Consideration Oscars‘ kampanje, Avengers: Endgame je nabrojan među četiri druga filma iz Disneyjevog 2019. kataloga koji će biti poslan za moguće nagrade u nadi da će dobiti neke nominacije za Oscara.

Web stranica je trenutno nabrojala Avengers: Endgame, Aladdin, Toy Story 4, The Lion King i nadolazeći Frozen II kao njihove službene ulaze za nagrade u raznim kategorijama. I dok studio još nije objavio za koje kategorije oni prave kampanju što se tiče Avengers: Endgame filma, možemo očekivati one za Najbolji film, kao i druge kategorije uključujući zasigurno onu za Najbolje vizualne efekte.

Tko ima najviše vremena na ekranu u Infinity War & Avengers: Endgame?

S obzirom na to da je Avengers: Endgame postao film s najvećom zaradom svih vremena na kino blagajnama diljem svijeta, nominacija za Najbolji film bila bi odgovarajuća s obzirom na to da su prijašnji nositelji te titule poput James Cameronovog Titanica i Avatara oboje bili nominirani za Najbolji film.

Disney nije jedini studio koji pravi kampanju za stripovski film na ovoj sljedećoj ceremoniji Oscara. Warner Bros. ulaže sve na kampanju za Todd Phillipsov Joker u kojem glavnu ulogu ima Joaquin Phoenix kao Clown Prince of Crime u Gothamu. Film je dobio uglavnom pozitivne reakcije, s mnogima koji očekuju da Phoenix dobije nominaciju za Najboljeg glumca.

Što mislite kakve šanse ima Avengers: Endgame na sljedećoj dodjeli Oscara? Može li dobiti nominaciju za Najbolji film kao što je to prije njega kod Marvela uspjelo samo Black Panther filmu?