Dioničari Disneya žele da 'Black Widow' izađe na Disney+ servisu

Dioničari Disneya žele da ‘Black Widow’ izađe na Disney+ servisu

Glavni Disneyev investitor želi da filmovi tvrtke s blockbusterskim potencijalom, uključujući dva puta odgađanu Black Widow Marvel Studiosa, zaobiđu kina zbog strujne premijere na Disney+. Nekoliko dana prije nego što je tvrtka Walt Disney najavila restrukturiranje koje će svoj “primarni fokus” odmah preusmjeriti na streaming putem svojih platformi Disney+, ESPN+ i Hulu, tvrtka je poslala Pixarov Soul ravno u streaming za božićno izdanje na Disney+ bez Mulanovih 29,99 dolara naknade za premiere pristup. Dan Loeb, upravitelj fonda s otprilike milijardu dolara udjela u tvrtki, kaže da bi slanje filmova visokog profila poput Black Widow na Disney + privuklo nove pretplatnike, a zadržalo trenutne kupce.

“Netflix ima ogromnu bazu pretplatnika koja mu omogućuje ulaganje u ogromnu količinu sadržaja i amortizaciju da bi privukao više pretplatnika”, rekao je Loeb za Variety. “Disney još nije tamo, ali tamo moraju stići što je brže moguće. Ako ne dobiju kritičnu masu u svojoj pretplatničkoj bazi, bit će trajno u nepovoljnom položaju u odnosu na Netflix.”

Disney je već premašio 60 milijuna pretplatnika od pokretanja Disneya+ u studenom 2019. U kolovozu, direktor Disneya Bob Chapek potvrdio je da je streamer postigao svoj petogodišnji cilj u samo osam mjeseci, stavljajući uslugu ispred prognoze koja predviđa 200 milijuna pretplatnika do 2025. godine.

Kako bi se streamer približio Netflixovim 193 milijuna pretplatnika, Loeb poziva Disney da preskoči kina i umjesto toga pošalje na Disney+ filmove poput Black Widow u 2021. godini.

“Koliko razumijem, rukovoditelji stare linije ne žele prijeći preko svojih velikih filmova, zbog čega su najavili da guraju Black Widow i druge filmove do 2021. godine”, rekao je Loeb. “Mislim da ne cijene tigra kojeg imaju za repom, što znači vrijednost koju mogu postići prelaskom na model pretplate, koji su usvojili svi, od Microsofta do Amazona. Toliko je vrijedno prirastanja.”

'Black Widow' prequel postavlja Marvelovu budućnost i mogući nastavak Scarlett Johansson nakon 'Avengers: Endgame'

Loeb predviđa da će kina zatvorena pandemijom COVID-19 opstati, ali predviđa da će oni postati sve više “novo iskustvo”, rekavši da će svijet “uglavnom ići prema internetskoj distribuciji”. Disneyjeva reorganizacija 12. listopada korak je u tom smjeru, ali Chapek kaže da će tvrtka nastaviti s kino izdanjima unatoč fokusu na streamingu.

“Imali smo koristi od izvanrednog odnosa s kinima već mnogo, mnogo, mnogo godina. Međutim, kako se dinamika mijenja na tržištu, želimo biti sigurni da dajemo potrošačima koji žele u kina iskusiti sve što kino izdanje može im pružiti, želimo im i dalje pružati tu mogućnost “, rekao je Chapek na CNBC.

Priznajući sve veći broj potrošača koji žele gledati Disneyjeve filmove “iz sigurnosti, udobnosti i udobnosti vlastitog doma”, dodao je, “Želimo biti sigurni da smo potrošaču na prvom mjestu, a potrošač će donositi odluku o smislu načina na koji troše naše medije za razliku od neke proizvoljne odluke koju bismo mogli donijeti sa stajališta distribucije. Dakle, sebe želimo gledati kao potrošače koji omogućuju.”

Prethodno postavljena za 1. svibnja, a zatim 6. studenoga 2020., Crna udovica s Scarlett Johansson u glavnoj ulozi sada ima datum 7. svibnja 2021. Ta odgoda čini 2020. prvu godinu bez filma Marvel Studiosa od 2009. godine.

Faza 4 filma Marvel Cinematic Universe započinje s WandaVision, prvom serijom Marvel Studios, premijerno premijerno prikazanom na Disneyu+ prije kraja godine. Druga sezona uvodne originalne serije, Star Wars spinoff The Mandalorian, izlazi 30. listopada.

Similar Posts