Glumica Diana Rigg, koja je poznata po ulogama u franšizama kao što su Game of Thrones, James Bond i The Avengers, umrla je u dobi od 82.

Još nismo sigurni što je uzrok smrti, ali naše misli su s njezinom obitelji i prijatelji u ovom teškom trenutku.

Rigg je na velikom i malom ekranu oživjela likove poput Olenne Tyrell (Game of Thrones), Tracy Di Vicenzo (On ​​Secret Her Her Majesty’s Secret Service) i Emme Peel (Avengers) i ona će nam jako nedostajati.

Rigg je nekoliko puta bila nominirana za Emmy za svoj rad u tim projektima, uključujući tri različita puta za ulogu Olenne, 2013., 2014. i 2015., ali je također nominirana i za Peel.

Rigg je nominiran za Emmyja 1967. i 1968. za ulogu Emme Peel u The Avengers, seiji u kojoj je gostovala od 1965. do 1968. Kasnije će osvojiti nagradu Bafta i tu će nagradu podijeliti s Lindom Thorson, Honor Blackman i Joanna Lumley, koje su sve bile predstavljene kao partnerice John Steedovog Patricka Macneeja u seriji.

Rigg je biti nominirana za Emmy 1975. godine za ulogu u projektu In This House of Brede, te ponovno 2002. za Victoria & Albert, a na kraju će kući odnijeti Emmyja za ulogu gospođe Danvers iz Rebecce iz 1997. godine.

Također se pojavila na Broadwayu u brojnim projektima, uključujući Abelard i Heloise, The Misanthrope i Medeju 1994. godine, za koju je osvojila nagradu Tony.

Podsjetimo se njezine odlične uloge u Game of Thrones seriji.