DC ima novi plan kojim planira puštati po 6 filmova godišnje

DC ima novi plan kojim planira puštati po 6 filmova godišnje

Divizija Warner Bros. koristit će multiverzalni pristup za prikazivanje do šest filmova o superherojima godišnje na različitim platformama – no hoće li obožavatelji prihvatiti kreativni kaos?

DC Films otkriva ambiciozan plan da pokuša sustići Marvel Studios (mora im se priznati, stvarno visoko ciljaju).

Predsjednik tvrtke Walter Hamada rekao je u nedjelju za New York Times da odsjek Warner Bros. planira u kinima objavljivati ​​”do četiri” naslova superheroja godišnje počevši od 2022. i još dva igrana filma godišnje za streaming uslugu HBO Max.

Napominjući da će “najskuplji” filmovi biti pušteni u kinima, a jeftiniji naslovi pripast će HBO Maxu, najava sugerira da se tvrtka povlači od svoje nedavno najavljene kontroverzne strategije puštanja filmova u kinima i na HBO Maxu istodobno tijekom 2021. Prošli tjedan, Wonder Woman 1984 postala je prvi veliki naslov koji je dobio hibridni tretman kada je na usluzi debitirao na Božić. Brojevi nisu dostupni kako je nastavak prikazan na streamingu, ali film je na blagajnama zaradio 85 milijuna dolara, uglavnom u inozemstvu.

HBO Max i dalje će biti glavna briga za dalje, a Hamada će reći: “Sa svakim filmom koji sada gledamo, razmišljamo: ‘Koji je potencijalni spin-off za HBOMax?'” TV izdvajanja temeljena na nadolazećim filmovima The Batman (2022) i The Suicide Squad (2021) već su u izradi.

Plan je također stavio možda i najjasnije pojmove, ali namjera tvrtke da ubaci multiverzum za pripovijedanje priča kako bi generirala veći obim raznolikog sadržaja. Pretpostavka za multiverse predstavit će se na velikom ekranu u nadolazećem filmu The Flash (2022), u kojem glumi Ezra Miller (koji se također pojavio na CW-ovom superherojskom crossover događaju prije godinu dana). Rupa u pripovijedanju služi kao način kojim se različitim glumcima omogućava da istovremeno igraju istog lika u raznim franšizama, a da pritom ne krše kanon (kao što su Ben Affleck i Michael Keaton koji obnavljaju ulogu Batmana u različitim nadolazećim filmovima).

Multiverse strategija smatra se pomalo nesigurnim potezom jer riskira pretvaranje sve različitih distanciranih linija DC Filma u svemir koji je još zbunjujući i kaotičniji. CW je već upao u multiverse, i premda je rezultirao mnogim zabavnim trenucima, također je postao prilično neuredan – čak i s desecima sati u sezoni i pet serija da se sve to riješi. DC će se dvostruko smanjiti na prihvaćanju neovisnih kreativnih pristupa svom materijalu, čak iako je Marvelovo pažljivo planiranje pomoglo da MCU preraste u izuzetno uspješno carstvo (zaradio više od 22 milijarde dolara širom svijeta), a njegov se organizirani napor pokazao kao dobitna formula. DC-ov potez mogao bi otuđiti najviše pobožne fanove žanra koji vole osjećaj kohezije prema svom superherojskom pripovijedanju, a mogao bi i uzrokovati da se njegovi filmovi osjećaju manje posljedično – kakve je veze što se događa s voljenim likom ako u filmu uvijek postoji druga verzija tog lika da se prebace na njega, kao da su svi u epizodi Ricka i Mortyja?

S druge strane, i Marvel uranja prst i u multiverse pristup (npr. S nadolazećom miniserijom Loki za Disney + i nastavkom Doctor Strange). A DC-ov pristup mogao bi kreativno osloboditi, pogotovo u usporedbi s Marvelovom regimentiranom istovjetnošću. Koristeći multiverse, Warner Bros-u bi bilo lakše opravdati više naslova poput hvaljene drame Joker iz 2019. godine, što je krajnje različit unos od svih ostalih filmova o Batmanovom svemiru i postigao je uspjeh s R ratingom. Također, s obzirom na borbu tvrtke da nađe svoje temelje, DC-ov pristup mogao bi biti ono što treba kako bi pronašao pravi glas i ton kako bi se okupio na konsolidiraniji način – udarni franšizni starter možda se neće pojaviti na DC 1 ili Earth 2 … ali možda hoće na Earth 3 ili Earth 4? Negdje u multiverzumu nalazi se mjesto gdje je DC Films studio na vrhu.

Similar Posts