Bilo je samo pitanje vremena kad će prequel stroj konačno krenuti i na “Chinatown,” ali iznenađujućim potezom film iz 1974. inspirirat će novu Netflixovu seriju – ne još jedan film. David Fincher i originalni “Chinatown” scenarist Robert Towne će ju producirati.

Deadline je prvi izvijestio, da 45 godina nakon što je film postao jedno od obilježja američke kinematografije, scenarij za pilot planira ispričati priču mlađeg Jakea Gittesa dok se prilagođava životu privatnog istražitelja u široj zajednici Los Angelesa. Fincher nije potvrdio da će režirati pilot, ali to ostaje mogućnost. Fincher i Towne su izvršni producenti na projektu, zajedno s Joshom Donenom, koji je prethodno radio na drugim Netflixovim projektima pod vodstvom Finchera, poput “House of Cards” i “Mindhunter.”

Gotovo pola stoljeća nakon izvornog objavljivanja, “Chinatown” se još uvijek smatra jednim od temeljnih filmova 1970-ih. Jack Nicholson glumio je Gittesa, pametnog, rizični detektiva koji želi otkriti istinu koja stoji iza navodne afere. Ono što na kraju otkrije širi se dalje od zabranjene romantike i zlouporabe javnih resursa, tajanstvene smrti i zastrašujuće tajne obitelji.

Ovaj potencijalni Gittesom fokusirani prequel uslijedio bi nakon lošije prihvaćenog nastavka filma iz 1990. godine “The Two Jakes,” redatelja Nicholsona, a napisao ga je Towne.

Datum izlaska, kao ni glumci, za sada nisu poznati. Nadamo se da ćemo uskoro saznati nešto više i o tome.