Dave Bautista ne želi biti u Guardians of the Galaxy Vol. 3 ako film ne bude koristio skriptu koju je napisao James Gunn!

Ranije ovog ljeta, Gunn je objavio da je završio i predao prvi nacrt skripte za Guardians of the Galaxy Vol. 3, za koji je rekao da je uložio svoje srce u to. Ali nakon toga, nekoliko Gunnovih tweetova su proizašli na vidjelo, taman prije San Diego Comic-Con 2018 – mnogih od kojih su šale na pedofiliju i silovanje – na što je vrlo brzo Walt Disney Studios reagirao i otpustio Gunna s projekta.

Dave Bautista - Drax

Dave Bautista okreće leđa Disneyu

S obzirom na to da je odluka o otkazu došla sa samog vrha, a ne od Marvel Studios, vrlo je teško da će Gunn biti ponovno vraćen na posao. Fanovi misle da je Disney malo pretjerao s tom odlukom, pa su odlučili napraviti online kampanju kako bi se Gunna vratilo na mjesto redatelja i scenarista Guardians of the Galaxy Vol. 3. Film je originalno trebao započeti s produkcijom početkom 2019. godine, kako bi išao kada je najavljeno 2020. godine, sada se čini kako to neće biti slučaj. Disney navodno ne želi žuriti sa zamjenom za Gunna. A s obzirom na to da su otpustili Gunna kao redatelja, moguće je da će tražiti i novu osobu koja bi prepravila skriptu. Ako se to dogodi, Disney bi mogao biti prisiljen otpustiti jednu od zvijezda Guardiansa.

Dave Bautista, koji Drax the Destroyer u Marvel Cinematic Universe, je nedavno izjavio da će glumiti u Guardians 3 samo zbog ugovorne obveze, ali sada je rekao za Shortlist da, ako Disney odbaci James Gunn skriptu, on će ih zatražiti da ga puste van iz filma:

“Gdje se ja sada nalazim je ako [Marvel] ne koriste skriptu, ja ću ih zatražiti da me razriješe mog ugovora, izrežu me ili izaberu novog glumca. Čini Jamesu protuuslugu ako ostanem.”

Ovaj citat od Bautiste ne dolazi kao tako veliko iznenađenje jer je on cijelo vrijeme otvoreno davao podršku za vraćanje James Gunna. I dok su i drugi glumci iz Guardiansa potpisali otvoreno pismo kao podršku Gunnu, jedino on je otišao ovako daleko. On je konstantno otvoreno pokazivao nezadovoljstvo situacijom i okrivljava Disney da su podlegli pod političkom aktivnošću nekolicine. Ako Bautista zaista i izađe iz filma, onda bi jedan od načina da završe njegovo poglavlje u MCU mogao biti da njegov lik ostave mrtvim. Ipak, on je jedan od onih koji su se pretvorili u prašinu u Avengers: Infinity War.

Neovisno o tome što je dovelo do otpuštanja Gunna i time što će Disney dalje napraviti s redateljem, ostaje pitanje oko toga što će se dogoditi sa skriptom filma. Guardians of the Galaxy Vol. 3 je trebao pripremiti više svemirski MCU, kao najvjerojatnije završiti priču za ovaj superjunački tim. Ako Gunnova skripta ne bude korištena, to ne samo da znači da Disney/Marvel mora naći novog scenarista, već da će taj imati odgovornost napraviti izniman posao koji će nas pripremiti za sljedećih deset godina MCU. Neće biti lako.

Kakvo je vaše stajalište oko otpuštanja Gunna? Mislite li da je Disney pretjerao ili se samo drži svojih načela?