S obzirom da je jučer održan CW Upfronts, nije ni čudo da nam pristiže gomila novosti vezanih za Arrowverse i sve ostalo što je pod CWevom paskom.

Predsjednik CWa Mark Pedowitz najavio je da CW razija za svoju platformu CW Seed novu animiranu seriju – Deathstroke: Knights and Dragons koja će se bazirati na liku Deathstroke, kojeg je u Arrowverseu dosad tumačio novozelandski glumac Manu Bennett.

Kao dio Arrowversea, CW je dosad napravio dvije animirane serije: Vixen The Ray, a svaka od njih je trajala svega 12 epizoda. Ipak, te serije su imale veliku povezanost sa igranim serijama budući da su određeni glumci iz igrane serije posudili glasove svojim likovima i u animiranim verzijama i obrnuto. Glumica Megalyn Echikunwoke koja je glas posuđivala liku Vixen u njezinoj animiranoj seriji, imali smo prilike vidjeti i u igranim serijama tijekom crossover epizoda. Za sada nije poznato hoće li Manu Bennett reprizirati svoju ulogu Deathstrokea u animiranoj verziji lika, iako bi to svakako bila jako dobrodošla stvar.

Bennett se kao Slade/Deathstroke pojavio kao jedan od glavnih sporednih likova u seriji Arrow. Prve dvije sezone je prikazan kao mentor i prijatelj kojeg je Oliver Queen/Green Arrow upoznao kada je ostao nasukan na otoku kao mladić, a Slade ga je naučio svemu što zna o borbi za vlastiti život. Ipak, Slade je Oliver su se potom zavadili, a njihovo neprijateljstvo je eskaliralo na kraju druge sezone kada je Slade katanom probo Oliverovu majku. Oliver ga je na kraju uspio poraziti, a Slade je poslan u tajni zatvor koji je sagrađen na otoku gdje se dvojac upoznao. Slade se vratio na kraju pete sezone, ponovno kao saveznik, dok smo ga u šestoj vidjeli dok traži Oliverovu pomoć da pronađe svog davno izgubljenog sina.

Slade je slovio za jednog od najomiljenijih sporednih likova u Arrowu te se po društvenim mrežama često mogu pronaći fanovski zahtjevi za njegov povratak. Iako ovo sigurno nije ono na što su fanovi mislili, sigurno će biti zanimljivo za vidjeti.

Još jedna inkarnacija ovog lika će se pojaviti u nadolazećoj drugoj sezoni serije Titans gdje će ga glumiti Esai Morales.

CW nije pustio nikakve detaljne informacije, tako da se niti okvirni datum izlaska ne zna. Jedino što je još službeno objavljeno je prva promo slika serije.