Entertainment Weekly je predstavio prvi pogled na glavnog negativca i još dva nova/stara lika u nadolazećem Arrowverse crossoveru Crisis on Infinite Earths.

Iako će se ovaj crossover donekle razlikovati od istoimene stripovske priče iz 1985., epska širina, kao i glavni negativac će sigurno biti vjerno zadržani. Crisis se od samog početka najavljuje kao najepskiji i najambiciozniji događaj koji će ikada biti prikazan na malim ekranima. Iako je i samim likovima već rečeno da će se suočiti s najvećom prijetnjom ikada, tek sada možemo vidjeti kako ta prijetnja konkretno izgleda. Da ne odugovlačimo previše, ta prijetnja se zove Anti-Monitorkoji je zapravo zli counterpart Monitora i jedan od najmoćnijih DCevih super-negativaca uopće.

Crisis is imminent. Someone is coming, someone far, far more powerful than myself. – Monitor

Lik Monitora smo upoznali prošle sezone u crossoveru Elseworlds gdje se našao u ulozi svojevrsnog antagonista, no glavni likovi nisu znali da su prijetnje koje je postavio pred njih bio svojevrsni test jer Monitor je bio u potrazi za ratnicima za nadolazeću bitku koja dolazi jer, iako iznimno moćan, Monitor je jedini znao koliko je prijetnja zapravo velika. Ulogu Monitora tumači LaMonica Garrett, a u Crisisu će se naći u dvostrukoj ulozi jer će također glumiti i Anti-Monitora.

Crisis on Infinite Earths će objediniti svih pet trenutnih Arrowverse serija, ali će objediniti i likove iz nekih drugih serija i svemira za koje dosad nismo ni znali da su povezani s Arrowverseom. Tako ćemo imati prilike gledati i gostujuće likove iz serija Smallville, The Flash (1990), Black Lightning te kratkoročne serije Birds of Prey iz 2002. U seriji ćemo gledati čak tri različita Supermana, imat ćemo i debi Bruce Waynea u Arrowverseu, određeni glumci će se naći u dvostrukim ulogama (Brandon Routh koji glumi ATOMa, glumiti će i jednog od tri Supermana, s obzirom da se u toj ulozi našao još 2006. u filmu Superman Returns, dok će Rachel Skarsten, koja glumi negativku Alice u Batwoman, ponovno se naći u ulozi Dinah Lance/Black Canary iz serije Birds of Prey), također, Audrey Marie Anderson, koja već godinama glumi lik Lyle Michaels u seriji Arrow, po prvi put će se pojaviti kao heroina Harbinger, dok će Tom Cavanagh, kojeg znamo kao Harrison Wellsa iz serije The Flash, prvi put se pojaviti kao lik Pariah.

Što je najbolje, sve to je samo kap u moru svega što nam CW sprema jer osim što je riječ o najvećem crossoveru dosad, najavljen je i kao epska kulminacija dosadašnjih sedam godina Arrowversea te stvarno strepimo da vidimo što će se dogoditi sa onim likovima koji će biti toliko sretni da prežive ovu bitku jer je najavljena budućnost koja za dva glavna Arrowverse heroja, Green Arrowa i Flasha, ne izgleda nimalo svijetlo, ali za rješenje te enigme ćemo morati pričekati da se Crisis odvije.

Ovaj crossover će biti podijeljen u dva dijela, a biti će prikazan kroz pet Arrowverse serija po sljedećem rasporedu:

  • 8. prosinca – Supergirl
  • 9. prosinca – Batwoman
  • 10. prosinca – The Flash
  • 14. siječnja – Arrow
  • 14. siječnja – Legends of Tomorrow