Najavljen ranije ove godine, od redatelja filma “Ready or Not” Matt Bettinelli-Olpin i Tyler Gillett oživljavat će Scream franšizu za Spyglass Media Group i Paramount Pictures, a David Arquette potvrdio je da će ponoviti ulogu Deweyja Rileyja. A sada saznajemo da će se Courteney Cox također vratiti kao novinarka News Weathera.

Cox je naravno glumila Weathers u sva četiri filma “Scream” Wesa Cravena.

Radio Silence je u današnjoj izjavi rekao: “Ne možemo zamisliti Scream bez ikonične Gale Weathersa i toliko smo nevjerojatno oduševljeni i poniženi da imamo priliku raditi sa Courteney. Mi smo apsolutni mega obožavatelji njenog rada i toliko smo uzbuđeni da joj se pridružimo u sljedećem poglavlju Scream sage!”

Film režiraju Bettinelli-Olpin i Gillett iz filmske grupe Radio Silence (Ready or Not, V/H/S) prema scenariju Jamesa Vanderbilta (Murder Mystery, Zodiac, The Amazing Spider-Man) i Guya Busicka (Ready or Not, “Castle Rock”).

Kevin Williamson i treći član trija Radio Silence, Chad Villella, izvršni su producenti, a Vanderbilt, Paul Neinstein i William Sherak su producenti Projekta X Entertainment.

Neve Campbell nedavno je otkrila da su u toku razgovori o potencijalnom povratku Sidney Prescott, a Matthew Lillard je čak izrazio interes za povratak – ako, znate, to bi bilo i moguće. Stu Macher, na kraju krajeva, prilično je mrtav. Ili je li…?

Plan je da Paramount objavi nastavak bez naslova 2021. godine.