“Više. Dalje. Brže.” To je bio podnaslov “Captain Marvel” filma, a ujedno je i vrlo dobar opis ogromnog uspjeha ovog filma na kino blagajnama.

Nakon tjedana drama koje je film prolazio zbog trolova koji su ga bombardirali na Rotten Tomatoes i započeli blesave hashtagove kako bi bojkotirali ovaj film vođen glumicom Brie Larson, citirajući citate izvan konteksta kako bi ispalo da glumica ‘mrzi bijele tipove,’ Captain Marvel se napokon pojavio u kinima i ne samo da je ostvario impresivan rezultat, nego je 21. film u Marvel Filmskom Svemiru odmah oborio neke rekorde. Čini se kako je Brie Larson definitivno dobila bitku protiv trolova.

Captain Marvel je zaradio otprilike $153 milijuna diljem Sjeverne Amerike u svom prvom vikendu otvaranja. To bi se moglo čak popeti i do $157 milijuna kada Disney bude i službeno objavio brojke, ali bez obzira, ovaj uspjeh na ‘domaćem’ tlu je impresivan i čak nešto veći nego se predviđalo. Captain Marvel trenutno drži treće najbolje otvaranje u ožujku, samo iza filmova “Beauty and the Beast” ($174.7 million) i “Batman v. Superman” ($166 million). Film je također sedmo najbolje otvaranje za Marvel Studios film.

Ovaj domaći uspjeh je velika stvar bez dodatnih objašnjavanja, ali ako još uzmete u obzir da je ovo debi novog lika (koji se nije pojavio do sada ni u jednom MCU film) i heroja koji nije imao neke velike crossovere posljednjih godina (Carol Danvers, do zadnjih par godina, je bila samo malo više od C-liste lika u Marvel Stripovima), zaista pokazuje kakvu snagu ima Marvelov brend trenutno. A za one koji misle da će film drastično opasti u narednim tjednima, treba dodati da nisu samo kritičari ti koji su dobro ocijenili film, pročitajte i našu recenziju filma Captain Marvel. Čini se da su i gledatelji jednako uživali, ocjenjujući film odličnom A CinemaScore ocjenom, što bi trebalo značiti da će direktna preporuka biti jaka u nadolazećem vremenu.

A sada se okrenimo i ostatku svijeta, a to je ono gdje ćete osjetiti pravu snagu filma Captain Marvel. Predviđanja kažu da je film Brie Larson zaradio $455 milijuna diljem svijeta, uključujući vrlo snažnih $89.3 milijuna u Kini. Ovo svjetsko otvaranje je šesto najbolje svih vremena. A možda i najvažnije, Captain Marvel sada drži najveće otvaranje svih vremena za film predvođen glavnom ženskom glumicom.

U perspektivi, Captain Marvelovo otvaranje diljem svijeta stavlja ovaj film na drugo mjesto u superhero žanru, samo iza filma Avengers: Infinity War i njegovih impresivnih $630 milijuna. Da, Captain Marvel je prestigao čak i Black Panther film za $25 milijuna kada se priča o otvaranju diljem svijeta. Hoće li Captain Marvel stići $1 milijardu kao što je to učinio film predvođen Chadwick Bosemanom iz 2018. godine? Bit će teško, pogotovo ako uzmemo u obzir da ima manje od dva mjeseca do Avengers: Endgame, ali i čudnije stvari su se događale.