Blade bi trebao uvesti Marvel Zombies u MCU

Blade bi trebao uvesti Marvel Zombies u MCU

Marvelov Filmski Svemir će još više istražiti područje nadnaravnog u budućnosti, što čini Blade solo film idealnim mjestom za uvesti Marvel Zombies. Najavljen na San Diego Comic-Con, Marvel Studios trenutno razvija solo film za dnevnog šetača u kojem glavnu ulogu ima Mahershala Ali kao ubojica vampira. Detalji o filmu izvan ovog su tanki, ali Blade kao lik daje MCU ulaznu točku nadnaravnim likovima i konceptima – poput Marvel Zombies.

Marvel Zombies je stvoren 2005. godine od The Walking Dead kreatora Roberta Kirkmana kao petodijelna limitirana serija stripova. Stripovi se odvijaju u alternativnom svemiru gdje su neki od Marvelovih najvećih heroja pretvoreni u zombije nakon izbijanja virusa. Međutim, ti zombiji zadržavaju svoju inteligenciju, nadnaravne moći i još toga, ali svejedno imaju zombi nagon za jedenjem ljudskog mesa. Tijekom zadnjeg desetljeća Marvel je objavio višestruke stripove i čak uvezao Marvelove zombije u svemir kroz velike crossovere poput Secret Wars. Za to vrijeme, fanovi se pitaju hoće li MCU ikada na neki način riješiti koncept Marvel Zombies i oni sada imaju savršen ulaz za to.

Baš kao što je MCU koristio Doctora Strangea kako bi uveo neke mistične elemente u svoj svemir, Blade će moći učiniti isto za natprirodno. Prvi korak koji će njegov film morati poduzeti je uvođenje vampira u MCU, iako ih nikad nisu spomenuli u posljednjem desetljeću. Ali, jednom kad se uspostavi populacija vampira, Marvel Zombiesi mogli bi biti sljedeći za natprirodnu franšizu. To bi odmah moglo biti novi temelj za MCU koji će pokriti i omogućiti im da se igraju sa žanrom koji je postao vrlo popularan u posljednjem desetljeću.

Blade bi trebao uvesti Marvel Zombies u MCU

U ovom trenutku ne znamo je li Marvel Zombies nešto što Kevin Feige želi istražiti na veliki način. U skladu s tim, Marvel Studios će eksperimentirati s idejom sljedeće godine. Jedna od epizoda njihove animirane What If…? serije na Disney+ bit će slabo povezana s Marvel Zombies. Snimke iz serije koja je već objavljena prikazuje kako se Bucky bori protiv zombi verzije Kapetana Amerike. To će se odvijati u alternativnom svemiru, tako da je moguće da se What If…? koristi kao ispitno mjesto prije nego što se koncept u potpunosti uvede u MCU. No, Blade bi mogao dovesti Marvel Zombies u glavni svemir MCU-a ili postaviti pozornicu za jednokratni crossover događaj niz cestu.

Iako je Blade logičan izbor za Marvel Zombies da izvedu svoje MCU debi, Marvel Studios radi na drugim opcijama koje bi ih također mogle predstaviti ili barem postaviti priču. Trenutno razvijaju seriju Moon Knight za Disney + i njegove bi natprirodne veze mogle ovom serijalu pružiti priliku i da istraži zombije. Tu je i Doctor Strange in the Multiverse of Madness koji dolazi 2021. godine. Za film se kaže da je Marvelov prvi horor film i da će se u određenom obliku baviti multiverzumom, pa bi oba ova elementa mogla dovesti do zadirkivanja Marvelovih zombija. Bilo da su Marvel Zombiesi uvedeni u Blade ili neki drugi MCU projekt, nadamo se da će ih daljnje istraživanje nadnaravnog odvesti jednog dana u tom smjeru.

Similar Posts