Biografija "Tko je ubio Johna Lennona?" baca novo svjetlo na legendu

Biografija “Tko je ubio Johna Lennona?” baca novo svjetlo na legendu

Tko je ubio Johna Lennona? Životi, ljubavi i smrti najveće rock zvijezde

novo je izdanje glazbene knjižare Rockmark koje će svjetlo dana ugledati paralelno sa svjetskom premijerom knjige i to u godini u kojoj se obilježava nekoliko važnih obljetnica: 80 godina od rođenja Johna Lennona i 40 godina od njegove smrti; 60 godina od formiranja Beatlesa u Hamburgu i 50 godina od njihova razlaza.

Lesley-Ann Jones, autorica hvaljenih biografija o Davidu Bowieju i Freddieju Mercuryju, u svojoj novoj knjizi detaljno istražuje enigmu po imenu John Lennon, od njegovih najranijih dana u Liverpoolu, preko Londona i Tokyja, sve do smrti u New Yorku. Secirajući i objašnjavajući sloj po sloj njegovih različitih životnih faza, ljubavi, glazbenih ostvarenja, bitnih ljudi i događaja, Jones slaže sliku kompleksne i kontradiktorne osobe kakav je slavni Beatle i bio, te postavlja zanimljivo pitanje – tko je doista ubio Johna Lennona? Jer hici koje je 8. prosinca 1980. ispalio Mark Chapman bili su tek posljednji čavao u lijes.

Oslanjajući se na svoju 25 godina dugu karijeru glazbene novinarke, vlastita istraživanja i ekskluzivne informacije, autorica na 390 stranica praćenih fotografijama analizira svaki Lennonov potez, u čemu joj pomažu brojni sugovornici iz glazbenog svijeta – mnogi od njih bliski s Johnom Lennonom – a neke teme i spoznaje do sada nisu bile u potpunosti poznate javnosti: je li odnos s menadžerom Beatlesa, Brianom Epsteinom, bio više od poslovnog? Kakav je odnos imao s Bowiejem? Kako je izgledao tzv. Izgubljeni vikend, Lennonovo druženje s May Pang, partnericom koju mu je namjestila Yoko? Kako su se Lennon i Yoko nosili s otmicom Kyoko, kćeri Yoko iz prvog braka? S kime je Yoko Ono živjela ni tjedan dana nakon Lennonove smrti?

Biografija "Tko je ubio Johna Lennona?" baca novo svjetlo na legendu

Nova John Lennon biografija se u redovnoj prodaji očekuje u drugoj polovici rujna!

Autor: Lesley-Ann Jones
ISBN: 9789538292095
Godina izdanja: 2020.
Broj stranica: 390
Uvez: Meki
Cijena knjige iznosi 159 kuna.

Glazbena knjižara Rockmark dosad je objavila: autobiografiju pjevača Iron Maidena, Brucea Dickinsona, Čemu služi ovaj gumb?; biografiju frontmana grupe Queen, Freddie Mercury – život, smrt i nasljeđe; biografiju Davea Grohla, Nirvana, Foo Fighters i druge (ne)zgode; knjigu Woodstock – kako napraviti najveći festival na svijetu organizatora Woodstocka, Michaela Langa; autobiografiju frontmana Motörheada, Lemmy Kilmistera, White Line Fever; slikovnicu Abeceda grupe Metallica; knjigu Prijatelji – Ona o seriji Friends, autorice Kelsey Miller; te prvo vlastito izdanje, Enciklopediju hrvatskog milenijskog rocka Zorana Tučkara i Stjepana Vrečka.
Ove označene naslove možete kliknuti i odvest će vas na recenziju knjiga!

Similar Posts