Dječji mozak objašnjen roditeljima je bestseller
koji roditeljima predstavlja potrebne alate i objašnjenja za bolje razumijevanje i poticanje razvoja dječjeg mozga.

U prvih šest godina života stvori se do 75 % živčanih veza, uspostavlja se emocionalna stabilnost te osjećaj povjerenja prema bliskim osobama što postavlja temelje funkcioniranja osobe za čitav život. Upravo zato je potrebno razumijeti dječji mozak i poticati njegov razvoj od najranije dobi. Suprotno uvriježenom mišljenju, dijete nije potrebno konstantno izlagati složenim programima i pretjeranoj stimulaciji, potrebno je samo provoditi dovoljno vremena uz dijete.

Rođenjem djeteta, roditelji prihvaćaju veliku odgovornost, ne samo za tjelesnu dobrobit djeteta, već i za njegovu emocionalnu dobrobit i kompletan psiho-fizički razvoj. Autor knjige Dječji mozak objašnjen roditeljima tvrdi: “Samo na osjećaju sigurnosti, skrbi i poticaju što ih nudi obitelj počiva cjelokupni razvoj djetetova mozga. Danas roditelji, više nego ikada u povijesti, imaju priliku biti uspješni u odgoju svoje djece.”

Roditelji danas nadohvat ruke imaju pristup nevjerojatno velikoj količini informacija koje im mogu pomoći da svoje dijete usmjere u najboljem smjeru. No, previše informacija ponekad može biti i štetno. U današnje vrijeme ineprestane izloženosti gomili informacija, kao da pokušavamo sve postići što brže i što bolje. Dijete upisujemo na bezbroj čudotvornih programa, sportova, aktivnosti, a često zaboravljamo najvažniju stvar – empatija, osjećaj sigurnosti i ljubavi, koji su predispozicija za cjelovit razvoj djeteta, ne mogu se ubrzati, već jedino kontinuirano njegovati za dugoročan pozitivan učinak.

Bestseler koji mora pročitati svaki roditelj
U knjizi Dječji mozak objašnjen roditeljima pročitat ćete kako uistinu biti tu za svoje dijete i potaknuti djetetov razvoj. U knjizi ćete pronaći najnovija oktrića iz područja neuroznanosti i dječje psihologije, alate za podupiranje djetetovih intelektualnih mogućnosti, ali i empatije, strpljenja, komunikacije te alate za postavljanje granica bez kazni i drame. Knjiga nudi brojne savjete i autorove osobne primjere iz prakse kao oca troje djece. Autor nam daje i brojne učinkovite prijedloge za savladavanje konflikata s djetetom, igranje, razgovor te stvaranje pozitivne i sigurne atmosfere u kojoj se dijete osjeća opušteno i voljeno, a njegov mozak se razvija na najbolji način.

O autoru:
Álvaro Bilbao je španjolski neuropsiholog, doktor psihologije i otac troje djece. Radio je u bolnici John Hopkins i Institutu Kennedy Krieger te surađivao sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO). Primio je brojne nagrade iz područja psihologije I neuroznanosti. U ovoj knjizi obrađuje glavne teme odgojnog procesa, objašnjava mehanizme funkcioniranja mozga te navodi alate i strategije koji se mogu primjenjivati u svakodnevnom životu, pokazujući kako njegovati djetetovu emocionalnu i racionalnu inteligenciju, samokontrolu, kreativnost, sposobnost pamćenja i empatiju.

“Odgoj ne bi trebao biti puno više od podrške djetetu tijekom razvoja njegova mozga, tako da jednoga dana bude sposobno za samostalan život, ispunjenje vlastitih ciljeva i osjećaj zadovoljstva samim sobom.” – Dr. Álvaro Bilbao

Knjigu Dječji mozak objašnjen roditeljima u izdanju Egmontove biblioteke PULS možete pronaći u svim knjižarama te na shop.egmont.hr po cijeni od 99 kn.