Ben Affleckova nedavna prijava na rehabilitaciju bi ga mogla koštati njegove uloge Batmana.

Sve od kada je Affleck napustio redateljsku stolicu iza filma The Batman, špekulira se da bi mogao ostaviti ovu ulogu iza sebe. Sada kada je prošlo već dosta vremena od posljednjeg DC filma, Justice League, čini se kako je to sve izglednije. Međutim, Warner Bros. se još nije o tome odlučio, barem ne javno. Ali sada se čini kako su njihove ruke vezane, neovisno o kreativnim željama koje su imali u radu s Ben Affleckom kao Batmanom.

Ben Affleck nije siguran hoće li nastaviti glumiti ulogu Batman

Prema novom izvještaju, sada bi moglo biti preskupo osigurati Ben Afflecka za sljedeći veliki film, poput The Batman! Affleck je liječeni alkoholičar koji se ponovno prijavio na rehabilitaciju po svoj treći put i drugi put u samo malo više od godinu dana. Gotovo svaki studio mora imati osiguranje za glumce u slučaju da nešto pođe po zlu. S obzirom na to da je Afflecka ovo drugo prijavljivanje na rehabilitaciju u vrlo kratkom vremenu, on predstavlja veliki rizik. S time, cijena osiguranja je otišla do neba. Odvjetnik koji je specijaliziran za te stvari je imao ovo za reći.

“Moglo bi ga se osigurati, ali cijena bi bila vrlo visoka, najvjerojatnije u visini budžeta filma.”

Ako uzmemo u obzir da je Justice League imao budžet od $300 milijuna, prije marketinga, to je jako puno novaca. A vrlo je teško zamisliti i jednu zvijezdu tog rizika, pogotovo ako uzmemo u obzir da Batman V Superman: Dawn of Justice i Justice League nisu prošli sjajno ni kod kritika, a ni na kino blagajnama. Naravno tu krivnju ne bi bilo uredu svaliti na Affleckova ramena, ali je sigurno nešto o čemu treba razmisliti. Pogotovo pošto je Warner Bros. drastično promijenio svoju strategiju s DC filmovima nakon Justice League.

Također puno je pričanja da Matt Reeves, koji režira novi The Batman film, traži glumca za mlađu verziju Viteza Tame. S time na umu, ovo se čini kao idealno vrijeme, barem s poslovne strane, za oprostiti se od Batflecka. Za sada, čini se kako će se Affleck morati fokusirati na manje uloge, baš kao što je to u 90′ i ranim 2000tim morao učiniti Robert Downey Jr., nakon svoje borbe s ovisnošću.

Onaj isti odvjetnik od prije je rekao “da bi takve manje uloge, ako bi prošle bez rizika, pokazale da se rizik smanjio, te bi mogli spuštati cijene svog osiguranja za njega i tako spuštati cijene budućih projekata.”

S time na umu, Affleck bi se mogao fokusirati na manje redateljske i glumačke uloge. Nedavno se ponovno udružio s Matt Damon na filmu koji uključuje stvarnu prijevaru oko McDonald’s Monopola. Također je nedavno završio snimanje na dva Netflix filma J.C. Chandor’s Triple Frontier i Dee Rees’ The Last Thing He Wanted. Ni na jednom od tih filmova nisu plaćena velika osiguranja. Affleckova karijera je daleko od gotove, ali se čini da su njegovi dani u DC odbrojani.