Avengers: Endgame je postao film s najvećom zaradom u povijesti, kada je prošle godine prestigao Avatar na prvom mjestu. Sada, nakon ažuriranja zarade u Kini, uspio je dodati još nekoliko milijuna i oboriti svoj rekord.

Službeni Kineski ‘box office’ sistem je nedavno izdao ispravke u finalnim brojevima zarade Avengers: Endgame filma u njihovim kinima, što mu je dodalo dodatna $3 milijuna u toj regiji. To sada znači ne samo da je Endgame dodao još $3 milijuna (što je sigurno vrlo lijepo), nego je sada postao prvi film u povijesti koji je prešao $2.8 milijardi.

Gavin je otkrio te informacije putem Twittera, napisavši “Službeni Kineski Box Office sistem ispravlja posljednje brojke Endgamea dodavši mu $3 milijuna. Pa ako je Disneyju u interesu ažurirati svjetske podatke, Endgame će i službeno postati prvi film koji je prešao $2.8 milijardi.”

To također odvaja Endgame još više od Avatara, što za njih nije loša stvar.

Pitanje je sada što će biti s Avatarom. Franšiza će se nakon dugo vremena vratiti s nastavkom, a James Cameron radi na njemu punom parom. Ipak, prošlo je dosta vremena od originala, a fanovi više nisu ni izbliza toliko zainteresirani za film kao kada je original izašao. Međutim, slično se može reći i za Disneyjev Frozen II, koji je pokazao da to ne mora nužno ništa značiti.

Ako Avatar 2 uspije skinuti Avengers: Endgame (što nema baš nikakve šanse realno), Marvel će morati izbaciti još jedan ovako ogroman film kako bi ga imao šanse skinuti. Ipak, mišljenja sam da se ne moraju previše brinuti, neće biti ni blizu toga. Vrijeme će pokazati, a Avatar ima još nastavaka u radu, pa ako prvim nastavkom ne uspiju, možda uspiju trećim ili četvrtim, a ako ne tada, možda petim dijelom.