Stiže nam nova teorija koja kaže kako Thanos, koji je pobio pola svemira, neće biti najveća prijetnja u filmu! Tko bi mogao biti veća prijetnja od toga?
Zahvaljujući igračkama koje su izašle prošle godine, čini se kako Thanos (Josh Brolin) neće biti jedina prijetnja kada Avengers: Endgame dođe ovog travnja. S većom prijetnjom na obzoru, što bi to moglo biti strašnije od Thanosa koji pucketanjem prstiju napravi da pola svemira nestane.

Prema jednoj zanimljivoj fanovskoj teoriji, ova ‘veća prijetnja’ će biti glavni fokus nadolazećeg blockbuster filma Marvel Studios. Objavljeno na /r/MarvelStudios od Reddit korisnika JoshandMarie, teorija kaže s obzirom na to da će film trajati tri sata, bit će više nego dovoljno vremena uvesti novog zastrašujućeg lika.

S obzirom na to da bi tri sata bilo jako puno vremena za pokušaj poništavanja Thanosovog pucketanja prstima, JoshandMarie sugerira nekoliko opcija o tome što bi veća prijetnja mogla biti. Prvo i najvažnije, spominju kozmičku osobu koja je veća od života- Living Tribunal – koji može otkriti gdje se Thanos nalazi i natjerati ga da poništi Decimaciju koja je bila protiv zakona svemira. Zbog toga, ova veća prijetnja bi mogla biti upravo Thanos – zapravo ljut ovog puta – koji odluči uništiti Zemlju kao osvetu.

Naravno, druga opcija bi bila upoznati nas s nekim novim likom koji ima želju preuzeti Zemlju dok je trenutno oslabljena gubikom polovice svog stanovništva, a time i heroja. JoshandMarie naglašava da sada kada Thanos ima Soul Stone, Red Skull (Ross Marquand) je više nego slobodan napustiti svoju poziciju na Vormiru. Ne samo to, nego je Dormammu napravio dogovor s Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) u Doctor Strange, a sada je majstor mističnih umjetnosti ‘mrtav’, entitet iz Tamne dimenzije samo čeka trenutak kada će biti u prilici vratiti se i konzumirati Zemlju.

Kao zadnje, navode da ova veća prijetnja možda i nije lik, nego događaj. Baš nešto poput događaja na kraju stripa Annihilation: Conquest koji vodi u War of Kings, Thanosovo pucketanje prstima je možda uzrokovalo rascjep u prostorno-vremenskom kontinuumu i svi moraju raditi zajedno kako bi to popravili prije nego su odvučeni u drugi svemir.

Nama padaju na pamet i druge velike prijetnje koje bi mogle biti najavljene, ali po nama samo najavljene u ovom filmu, poput Galactusa, odnosno njegovog glasnika Silver Surfera, pa upravo iz gore spomenutog stripa, Annihilusa, možda Memphista (preko Red Skulla), Kang the Conqueror i hrpe drugih.

Mislite li da će nas Endgame upoznati s novom prijetnjom većom od Thanosa? Ako da, napišite nam u komentarima što mislite tko bi to mogao biti.