Avengers: Endgame redatelji Anthony i Joe Russo slažu se da bi Doctor Doom, glavni neprijatelj Fantastic Four, bio izuzetan dodatak rastućem Marvelovom Filmskom Svemiru.

Kada ih je SYFY upitao da izaberu Marvelovog stripovskog negativca kojeg bi voljeli dovesti u MCU, Russo braća su se vrlo brzo složila oko jednog od najpoznatijih Marvelovih negativaca.

“Doctor Doom. Doctor Doom ili Kraven the Hunter,” Joe Russo je rekao.

“Kraven zato što ja jako volim tu priču, mislim da bi Spider-Man-Kraven poveznica bili fantastična za vidjeti. I mislim da bi tema toga bila sjajna. A Doctor Doom, jednostavno volim Shakespeareovu mitologiju iza njega kao lik. A on je još jedan fantastična lik koji ima različite interpretacije u stripovima, tako da mislim kako bi ga mogli napraviti na jedan zaista kompleksan način.”

Iako se Spider-Manov neprijatelj smatra nedopuštenim – njegova prava pripadaju Sony Picturesu, koji sada razvijaju planirani film Kraven Hunter pod svojim Spider-Man spin-off svemirom filmova – Doom je u međuvremenu preselio od Foxa u Disney, koji je otkupio prava na sve sadržaje studia za $71.3 milijarde u ugovoru koji im donosi Fantastic Four i X-Men (između ostalih), spremne za svoje filmove pod Marvel Studios banerom.

Doom također igra ključne uloge u 1984. i 2015. stripovskoj crossover limitiranoj seriji Secret Wars, još jednom ogromnom događaju za koje su braća Russo izjavila da bi se vratila u Marvel Studios nakon završetka Endgame filma.

Doctor Doom je sigurno budućnost Marvel Filmskog Svemira, barem u pogledu negativaca, a mi se svakako radujemo danu kada ćemo ga imati prilike ponovno vidjeti na velikim ekranima.