Avengers: Endgame je zaradio $1.2 milijarde u svom prvom vikendu na kino blagajnama diljem svijeta, a prema Deadline, samo to je pokrilo troškove produkcije i marketinga od $511 milijuna.

To je prvi puta da se dogodilo za neki blockbuster, tako da nije čudo kako će Marvelov Filmski Svemir nastaviti dominirati kino blagajnama diljem svijeta (jednom kada se one opet otvore).

Nakon što je zaradio $614.3 milijuna u Kini – te postao film s najvećom zaradom iz US u tom dijelu svijeta – Disney je zaradio 25% od toga ($153.5 milijuna) s obzirom na dogovore koje imaju s tom državom.

Međutim, nakon što je Avengers: Endgame završio svoje prikazivanje zaradivši $2.797 milijardi diljem svijeta, svi novci od iznajmljivanja filmova i kućnih izdanja, Disneyju je ostalo ogromnih $890 milijuna, što je 78% više nego Avengers: Infinity War koji je donio profit od $500 milijuna, te brojka koju nitko nije mogao zamisliti.

Intersantno, u izvještaju još piše i da nakon što je Robert Downey Jr. dobio $20 milijuna unaprijed, on je otišao s još $55 milijuna u pozadinskom profitu.

Novi Avengers film je suđeno da će izaći, iako on nije najavljen za Fazu 4 MCUa i to je vjerojatno zato što studio želi izgraditi iščekivanje. Kada jednom opet dođe u kina, taj film će zasigurno biti hit, a to je pametnija odluka nego da se previše žuri s njegovim izlaskom.