Tom Cruise, svima nam dobro poznat kao jedan od najvećih akcijskih zvijezda današnjice i kao jedan od onih glumaca koji sami izvode svoje kaskaderske scene, našao se na udaru autora Lee Childa, autora knjiga o Jack Reacheru koje su adaptirane u dva filma u kojima je ulogu Reachera igrao Cruise. Naime, Child smatra da su Cruisa godine načele i misli da je 57-godišnji glumac postao prestar za današnje akcijske filmove.

Tom Cruise je poznat po mnogim akcijskim ulogama u svojoj dugoj karijeri, ali možda one najzapaženije su bile u akcijskom serijalu Mission: Impossible u kojima je opasne scene izvodio sam, bez pomoći kaskadera, a neke od tih scena su stvarno pomaknule granicu hrabrosti i ludila. Pogotovo scena na Burj Khalifi, najvišoj zgradi na svijetu, u Ghost Protocol, zatim scena sa avionom u Rogue Nation, te jurnjava motociklom iz Fallout trenutno posljednjeg filma serijalaSve te vratolomije su pokazale da Tom Cruiseova forma i tjelesna spremnost su potpuno kontradiktorne za njegove godine.

Mislite li da je Tom Cruise prestar za akcijske filmove?

Ipak, mnogi fanovi su se zapitali dokad će Cruise moći nastaviti tako. Iako su trenutno u razvoju još dva nova nastavka Mission: Impossible serijala, a uskoro izlazi i Top Gun: Maverick, nastavak originalnog filma kojeg je Cruise snimio kad je imao samo 24 godine. Pored svih tih akcijskih uloga, Cruise je glumio i glavnu ulogu u dva filma o Jack Reacheru, koji su adaptacija knjiga Lee Childa. Child je napisao sveukupno čak 24 knjige o Reacheru, ali Cruise je glumio lika u samo dva filma koji su izašli 2012., te nastavak Never Go Back iz 2016. I dok je Cruise izjavio da je voljan ponovno se vratiti liku Jack Reachera, Child je imao drugačije mišljenje o glumcu koji je oživio njegovog najpoznatijeg lika na velikom platnu:

“Cruise je oklijevao. Imao je vlastito ulaganje u to, namjeravao je raspravljati se protiv toga. Zvuči krajnje pokroviteljski, ali mislim da je to dobro za njega. Prestar je za ove stvari. Ima 57 godina, treba krenuti dalje, tranzicionirati da bude glumac lika. Iz njega bi mogao izvući još 20 godina. Ima talent. On je sjajan momak, vrlo obziran, i dobro zabavan.”

Iako se čini da Child nema ništa protiv daljenjeg adaptiranja Jack Reachera na velikom platnu, čini se da on vidi nekog drugog umjesto Cruisea u toj ulozi. Iako, naše osobno mišljenje, jednom Cruiseu tražiti zamjenu, bez obzira na godine, djeluje apsolutno smiješno i teško da će neki mlađi glumac eventualne buduće filmove moći prodati iole jednako dobro kao Cruise. Vrijeme će pokazati kako će se situacija dalje razvijati. Dotad se svakako imamo razloga veseliti jer nadolazeći sedmi i osmi dio Mission Impossible serijala će se snimati zajedno te ih očekujemo u kinima 23. srpnja 2021., odnosno 5. kolovoza 2022.