Apple i Netflix navodno imaju razgovore o kupovini James Bond i Rocky kompanije MGM

Apple i Netflix navodno imaju razgovore o kupovini James Bond i Rocky kompanije MGM

Streaming rat se nastavlja, a uskoro bi jedan od igrača u SVODu mogao postati glavni kandidat među hollywoodskim studijima. Novo izvješće CNBC-a sugerira kako su se Apple i Netflix ušli u preliminarne razgovore o kupovini Metro-Goldwyn-Mayer, jednog od najpoznatijih holivudskih studija. Nakon uspješnog izlaska iz bankrota 2010. godine, vlasnici MGM-a Anchorage Capital, Highland Capital i Solus Alternative Asset Management započeli su nuditi nekadašnjeg giganta potencijalnim kupcima. Dio onoga što je studio nekada bio, CNBC kaže da on i dalje vrijedi oko 10 milijardi dolara.

U svijetu franšize i izgradnje svemira, MGM ne drži primat poput WarnerMedia, Disneya i Sonyja. Jednom smatran glavnim studijom, stručnjaci industrije prebacili su ga na mali nivo sredinom osamdesetih i od tada je lebdio u sličnom statusu. Kako trenutno stoji, studio i dalje posjeduje Rocky, RoboCop i Species franšize, dok je suvlasnik prava na James Bond filmove s EON Productions. Očekuje se da bi akvizicija također uključivala sve podružnice tvrtke MGM, uključujući MGM Home Entertainment, Orion Pictures, Epix i udio tvrtke u zajedničkom ulaganju United Artists Release, koji ima s Annapurna Pictures.

Studio također ima veliku knjižnicu koja je vjerojatno najveće prodajno mjesto potencijalnim novim vlasnicima. Unatoč objavljivanju svog prvog filma 1924. godine, MGM još uvijek ima samo prava na filmove koje je objavio 1986. godine i nakon toga; tvrtka je prodala svoju biblioteku prije 1986. Turner Entertainmentu, koji je sada podružnica WarnerMedia.

Trošak za sadržaj uvijek je visok, s tim da Netflix planira samo ove godine potrošiti 17,3 milijarde dolara na originalni sadržaj. Uvođenjem Disney +, streaming je također postao prioritet za Walt Disney Company; ove će godine također započeti s radom HBO Max i Peacock iz WarnerMedia, te NBCUniverseal.

Gdje biste željeli vidjeti da slete prava na James Bond franšizu?

Similar Posts