Andy Serkis, poznat kao Gollum iz serijala Lord of the Rings, a Marvel fanovima i kao negativac Ulysses Klaue, službeno je odabran kao redatelj nadolazećeg nastavka prošlogodišnjeg Sonyevog hita Venom.

Iako mu je uloga u Marvel Filmskom Svemiru bila kratka, Serkis još nije završio sa superhero filmovima, a osim što prelazi iz Disneyevog u Sonyev Marvel svemir, također sada mijenja poziciju ispred kamere za onu iza kamere.

Serkis je primarno najpoznatiji kao glumac, posebno zbog svojih uloga sa snimanjima pokreta. On se pojavio kao Gollum u Peter Jacksonovoj Lord of the Rings trilogiji i također omogućio snimanje pokreta za Jacksonov King Kong remake. Serkis je također primio razne nagrade za svoju ulogu u Planet of the Apes prequel trilogiji. Što se tiče MCUa, pojavio se kao Ulysses Klaue u Avengers: Age of Ultron i Black Panther filmovima.

Tijekom Jacksonove Hobbit trilogije, Serkis je radio kao redatelj druge jedinice. Nakon toga režirao je svoj prvi film Breathe, prije nego je isto učinio s filmom Mowgli: Legend of the Jungle, novi prikaz The Jungle Booka. A kako sada stvari stoje, Venom 2 će biti njegov najveći projekt do sada.

Ruben Fleischer je režirao originalni Venom film koji je označio početak Sony Marvel Svemira. Iako je dobio dosta negativne recenzije kritike, originalni film je prošao izuzetno dobro na kino blagajnama a fanovi su objeručke prihvatili Tom Hardya i njegov izvrstan performans kao Eddie Brock.

Venom 2 će biti direktni nastavak originala kojeg je postavila post-credit scena prvog filma. Osim Hardya, najavljeno je da se vraća i Woody Harrelson kao Cletus Kasady, zloglasni serijski ubojica koji će postati Carnage, psihotični negativac po karakteristikama vrlo sličan Venomu, ali znatno okrutniji.

Sony navodno namjerava započeti snimanje u studenom, a film u kinima očekujemo u listopadu 2020. Venom 2 će biti treći film Sony Marvel Svemira. Idućeg ljeta također očekujemo i film Morbius sa Jared Letoom u glavnoj ulozi.

I? Jeste li zadovoljni ovim odabirom redatelja?