Stigli su novi detalji za nadolazeću, novu, Amazon ‘Lord of the Rings’ seriju, a oni zvuče zaista nevjerojatno!

Što više toga izađe o Amazonovoj kupovini prava na Lord of the Rings, sve luđe postaje. Nedavno smo pisali kako će serija, sve zajedno, koštati oko $500 milijuna, nakon što je Amazon prestigao Netflix za početnih $250 milijuna, samo za prava na materijale J.R.R. Tolkein epskih djela. Ali, kao što THR donosi, ukupna cijena bi mogla ići čak do $1 milijarde! Postojale su špekulacije da su se obvezali na više sezona, a sada se čini kako će ih biti ukupno 5! Uključujući spin-off serije, što dakako povećava cijenu drastično.The Lord of the Rings - možda se vraća kao Amazon TV serija!


Još nekoliko detalja je procurilo, jedan od njih je da Amazon ima samo dvije godine za započeti produkciju, što i nije tako puno kada se pogleda veličina serije. Ovaj komplicirani ugovor obuhvaća i New Line, te njihovu matičnu kompaniju Warner Bros. u slučaju da Amazon poželi koristiti nešto iz filmova, što nije bilo uključeno u knjigama. Cijeli taj ugovor izgleda vrlo epski.

Pričajući o filmovima:

“O tome hoće li Peter Jackson biti uključen u seriju kao izvršni producent ostaje vidjeti i ovisi o njemu. Njegov odvjetnik Peter Nelson nije bio dio dogovaranja prava 2017 godine, ali je nedavno započeo razgovor između Petera i Amazona. “To je stvorenje vremena,” Nelson je rekao za Amazonov ugovor. “Živimo u eri gdje streaming platforme grade svoje programe. Mislim da Amazon uzima naglasak na franšizu. Također shvaćaju da zbog prevelike produkcije Tv serija moraju naći načina kako zadrzaza gledatelja na televiziji, a to možete napraviti s franšizama.”

Da, ali koliko će to sve vrijediti Amazonu? Također postoji i čudni dio ovoga koji uključuje Harvey Weinstein i njegovog brata Bob Weinstein koji su bili jedni od onih koji su dobili profite od prvih Lord of the Rings filmova, te su tužili za profite u The Hobbit filmovima. Uspjeli su dobiti dio profita od prvih filmova, ali ne i drugih: postoji mogućnost da bi se mogli pojaviti opet i zahtijevati dio profita od Amazona.

To gotovo sigurno nije posljednje što ćemo čuti o ovom ogromnom ugovoru, a kao o obično, čim nešto izađe obavijestiti ćemo vas.

Više o ovoj, nadolazećoj, epskoj seriji u nastavku: