Amazonova Lord of the Rings TV serija je izabrala prvog člana glumačke postave. Prema Variety, Markella Kavenagh je potpisala glumiti lika po imenu Tyra. Svi ostali detalji o liku se drže za sada u tajnosti. Dosadašnji uspjesi Kavenagh obuhvaćaju uloge u seriji koja je nastavak Australskog filma Romper Stomper i televizijske uloge u serijama The Cry i Picnic at Hanging Rock. Njezini predstavnici, kao ni Amazon, nisu htjeli komentirati.

Amazon je izabrao Jurassic World: Fallen Kingdom redatelja J.A. Bayona kako bi režirao pilot epizodu Lord of the Rings TV serije. “JRR Tolkien stvorio je jednu od najneobičnijih i inspirativnih priča svih vremena, a kao doživotni obožavatelj čast je i radost pridružiti se ovoj nevjerojatnoj ekipi,” Bayona je rekao kada su se vijesti proširile. “Ne mogu dočekati da publiku diljem svijeta odvedem u Međuzemlje i pomoći im da otkriju čuda Drugog Doba, s nikada prije viđenom pričom.”

Bayona će također biti izvršni producent sa svojim produkcijskim partnerom Belén Atienza. Za Lord of the Rings TV seriju scenarij piše soba scenarista, koju predvode JD Payne i Patrick McKay. Game of Thrones alum Bryan Cogman is consulting on the series, Game of Thrones scenarist Bryan Cogman je konzultant na seriji.

Čim budemo saznali nešto više o ovoj ulozi, kao i o Lord of the Rings TV seriji, izvijestit ćemo vas.