Amazon je najavio da pretvara još jedan SF klasik, Event Horizon, u seriju, što je i potvrdio Variety. I dok je film iz 1997. godine (redatelja Resident Evil filmske franšize, Paula W.S. Andersona) osrednje prihvaćen prilikom izlaska, nezaboravna priča o grupi spasilačkih astronauta koju terorizira demonsko biće iz crne rupe (koja vjerojatno vodi u Pakao) stekla je veliki kult sljedećih godina.

Adam Wingard (Death Note, Godzilla vs. Kong) će biti izvršni producent ove TV serije, iako trenutno nije poznato hoće li on sjesti i u redateljsku stolicu. Izvorni film bio je izravna psihološka znanstveno-fantastična horor priča koja se bavila pitanjima stvarnosti i percepcije. To je teritorij zreo za istraživanje na malom ekranu, gdje bi ti koncepti mogli imati prostora za disanje i širenje. I naravno, zastrašivanje.

Event Horizon (1997)

Budući da je prvobitni film bio Paramount izdanje, Amazonova eventualna interpretacija bit će koprodukcija s Paramount Television. Larry Gordon, Lloyd Levin i Jeremy Platt su također povezani kao izvršni producenti. Za Gordona i Levina je to sigurno velika radost jer su obojica radila na originalnom filmu iz 1997. godine u kojem su glumili Sam Neill, Laurence Fishburne, Kathleen Quinlan, Joely Richardson, Jason Isaacs i Sean Pertwee.

U to se vrijeme Neill samo nekoliko godina odvajao od portretiranja arheologa Alana Granta u Jurassic Parku, dok je Fishburne bio još dvije godine udaljen od preuzimanja ikonične Morfeusove uloge u prvom Matrix filmu. Naravno, to je bilo i godinama prije nego što su Isaacs i Pertwee glumili Luciusa Malfoya (Harry Potter) i Alfreda Pennywortha (Gotham).

Za sada je nepoznato kada bi ova nove Amazonova Event Horizon serija trebala izaći.