Lisbeth Salander, hakerica/punkerica koju je stvorio Stieg Larsson, za The Girl With The Dragon Tattoo, dobiti će novi život na malim ekranima zahvaljujući Amazonu.

Kompanija razvija za svoju streaming platformu novu, samostalnu seriju o Salander pričama, koja će biti inspirirana Larssonom (i David Lagercrantzom, koji je preuzeo pisanje Millennium serije nakon Larssonove smrti), ali neće direktno adaptirati niti jednu od knjiga.

Salander je bila fokus nekoliko verzija filmova, uključujući originalna tri u kojima je glumila Noomi Rapace (koji su kasnije prošireni u mini-seriju), David Fincherov pokušaj iz 2011. godine u kojem je Rooney Mara predvodila glavnu ulogu i The Girl In The Spider’s Web, s Claire Foy kao Lisbeth.

Andy Harries, šef od Left Bank Pictures i jedan od ključnih izvršnih producenata iza The Crown i Outlander će nadgledati ovu novu seriju, koja bi trebala dovesti Salander u ovaj novi, današnji svijet. Hoćemo li prema tome dobiti The Girl Who Works From Home? The Girl With The Suspicious Cough?