Amazon Game Studios je najavio da će voditi razvoj na novom MMORPG-u Gospodara prstenova. Amazonov Lord of the Rings MMORPG će biti free-to-play avantura smještena u Međuzemlje kao što ” je prikazano u književnoj trilogiji Gospodara prstenova.” Što znači da će se MMO temeljiti na J.R.R. Tolkienovovim izvornim knjigama, a ne na filmskoj trilogiji Petera Jacksona.

Amazon Game Studios razvija Lord of the Rings MMO s Leylou Technologies i Middle-earth Enterprises i bit će objavljen na PC-u i konzolama.

The Lord of The Rings: The Two Towers

Amazonov nadolazeći MMORPG je isti projekt Lord of the Rings koji je prošle godine najavio Athlon Games, Leylouva podružnica. Amazon Game Studios će sada voditi projekt s timom sastavljenim od veterana iz popularnih MMO-a kao što su Everquest, Destiny, World of Warcraft, Planetside i mnogih drugih. Ovo je također isti razvojni tim koji stoji iza Amazonove nadolazeće originalne igre, New World.

“Tolkienovo Međuzemlje je jedan od najbogatijih izmišljenih svjetova u povijesti i daje našem timu iskusnih MMO programera – iz istog studija koji razvija igru New World – ogromna prilika za igranje i stvaranje,” izjavio je u priopćenju potpredsjednik Amazon Game Studiosa Christoph Hartmann.

Lord of the Rings TV serija - otkriveno vrijeme radnje i lokacije

Ovo je drugi važan projekt Amazonovog Lord of the Rings nakon što je online trgovac objavio da proizvodi TV seriju “Gospodar prstenova” za Amazon Prime. TV serija “Gospodar prstenova” Amazona bit će postavljena za vrijeme Drugog doba, koje se održava prije događaja filmske trilogije “Lord of the Rings“.

Međutim, Amazon je jasno stavio do znanja da su predstojeći MMO i TV serija nepovezani i da se razvijaju zasebno.

Amazon nije spomenuo The Lord of the Rings Online – postojeći free-to-play MMORPG koji je objavljen 2007. godine, a temelji se na seriji Lord of the Rings i razvijen je od strane Standing Stone Games.

Još jedna predstojeća igra u Međuzemlju, Lord of the Rings: Gollum, najavljena je za izdanje 2021. godine od programera Daedalic. Bit će to pripovjedna pustolovna igra koja će se usredotočiti na događaje Golluma kada je prvi put pronašao prsten na početku trilogije Gospodara prstenova. Lord of the Rings: Gollum će također biti utemeljen na Tolkinovim knjigama, a ne na Jacksonovoj interpretaciji filma.

S MMO-a Lord of the Rings i televizijskim serijama u razvoju na Amazonu, ovaj online trgovac izgleda kao da se kladi na J.R.R. Tolkienovu legendarnu seriju knjiga kao kamenom temeljcem svoje izvorne zabavne ponude.