Nastavak igrane adaptacije Aladdina kreće u izradu unutar Disneya, gdje su angažirali scenariste Johna Gatinsa (Flight, Real Steel) i Andrea Berloff (Straight Outta Compton, The Kitchen), kako bi napisali scenarij za nastavak.

Guy Ritchie trebao bi se vratiti na redateljsku stolicu, dok će Will Smith, Mena Massoud i Naomi Scott očekivati ​​da će ponoviti svoje uloge Genie, Aladdina i Jasmine.

Prošlogodišnji mjuzikl i igrana adaptacija animiranog filma zasnovana je na klasičnom animiranom filmu iz 1992. godine o titularnom uličnom štakoru koji uz pomoć čarobnog Duha iz Lampe osvaja srce princeze Jasmine.

Disney je prošlog ljeta tražio pisce koji bi stvorili ideje za nastavak. Nije poznato koja je ideja iza slijedećeg filma, ali u jednom su trenutku studio i producenti pogledali druge priče iz filma „Tisuću i jednu noć“, zbirku narodnih pripovijesti s Bliskog istoka, u kojoj se nalaze i Ali Baba, Četrdeset lopova i Sinbad Mornar.

Originalni amimirani film je nakon svog uspjeha dobio dva nastavka koji su izašli direktno na kućnim izdanjima – Return of Jafar The King of Thieves. Moguće je da bi nastavak mogao barem donekle adaptirati i Return of Jafar s obzirom da je Jafar i na kraju igranog filma prilikom poraza najavio osvetu.

Aladdin je pušten tijekom vikenda na Dan sjećanja, zaradio je ogromnih 355 milijuna američkih dolara i 1,05 milijardi dolara na globalnoj blagajni.