25. nagrada filmu F20 na festivalu u SAD-u za najbolji film

25. nagrada filmu F20 na festivalu u SAD-u za najbolji film

Dugometražni igrani film F20 osvojio je Nagradu za najbolji igrani film na netom završenom 7. Erie međunarodnom filmskom festivalu koji se od 11. do 20. prosinca održao u gradu Erie, na obali istoimenog jezera u državi Pensilvaniji u SAD-u. Na festivalu je u natjecateljskim programima sudjelovalo ukupno 25 dugometražnih filmova,  devet dokumentarnih, devet kratkometražnih, šest eksperimentalnih te četiri animirana.

Prema riječima direktora festivala Franka Lecznera ovo izdanje festivala je bilo najuspješnije od osnutka, unatoč ograničenjima zbog pandemije. Navedeno priznanje je dosada ukupno 25. nagrada koju je dobio film F20.

U filmu F20 je riječ o mladoj djevojci Martini koja ljeti raznosi pizze radeći u maloj pizzeriji svog oca, iako mašta o odlasku na Zrće. Upoznaje povučenog mladića Filipa koji igra videoigre i neprestano naručuje pizze, te ga nagovori da prekrše zabrane njenog oca, ukradu novce i pobjegnu na more u provod. Međutim, njen san se uskoro pretvara u najgoru noćnu moru.

25. nagrada filmu F20 na festivalu u SAD-u za najbolji film

Glavne uloge tumače mladi glumci Romina Tonković, Filip Mayer, Lana Ujević i Robert Budak, uz poznate i uskusne glumce Mladena Vulića, Alena Liverića, Almu Pricu, Alena Šalinovića, Borisa Miholjevića, Kseniju Marinković i Gorana Grgića. Dugometražni igrani film F20, nastao je u režiji Arsena Antona Ostojića, prema scenariju Hrvoja Sadarića. Snimatelj je Slobodan Trninić, glazbu je skladao Mate Matišić, dok su za oblikovanje zvuka zaslužni Dario Domitrović, Dušan Maksimovski, Dominik Krnjak i Tomislav Hleb. Scenograf je Ivo Knezović, a kostimografkinja je Branka Tkalčec. Pomoćnik režije i koordinator kaskadera bio je Aldo Tončić. Film je nastao u produkciji Filmosaurus Rex (Arsen Anton Ostojić i Hrvoje Vajić) i u koprodukciji s GripFilmom, Interfilmom, CineCro i Embrio productions.

Više informacija na:http://erieinternationalfilmfest.com/2020-award-winners/

Similar Posts