5. Les Misérables (2012)

Les Misérables (2012)

Žanr: Drama, povijesni, mjuzikl

Redatelj: Tom Hooper

Glumci: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway

Radnja ukratko: Radi se o revolucionarnoj priči u kojoj se bivši zatvorenik Jean Valjean, nakon odsluženja kazne u zatvoru (gdje se našao zbog krađe kruha kako bi prehranio svoju obitelj), pokušava vratiti normalnom životu i povratiti nekadašnji ugled. No, radnja se odvija u vrijeme Pariškog ustanka, 1832. godine, pa Valjean biva upleten u ovaj posljednji pokušaj rušenja francuske monarhije.

4. The Greatest Showman (2017)

Recenzija: The Greatest Showman (2017) - Svijet filma

Žanr: Biografija, drama, mjuzikl

Redatelj: Michael Gracey

Glumci: Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron

Radnja ukratko: Inspirirano maštanjima P.T. Barnum, The Greatest Showman je originalni mjuzikl koji slavi rođenje zabavljačke industrije i priča priču o vizionaru koji se izdigao iz ničega, kako bi stvorio spektakl koji je postao svjetska senzacija.

3. Prisoners (2013)

Prisoners (2013)

Žanr: Krimi, drama, misterija

Redatelj: Denis Villeneuve

Glumci: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

Radnja ukratko: Kad otmu njegovu šestogodišnju kći, stolar se upušta u istragu koju vodi mladi drski detektiv. Razočaran u zakon, hvata čovjeka kojeg smatra odgovornim i drži ga zatočenim u očajničkom pokušaju da sazna što je učinio s njegovom kćeri, za koju je uvjeren da je još živa.

2. The Prestige (2006)

The_Prestige

Žanr: Drama, misterija, sci-fi

Redatelj: Christopher Nolan

Glumci: Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson

Radnja ukratko: Dva iluzionista sudjeluju u natjecateljskoj borbi, kako bi nadvisili jedan drugog u ultimativnoj iluzionističkoj scenskoj postavi.

1. X-Men filmska franšiza

logan

Iako je The Prestige pojedinačno najbolji od ovih filmova, gotovo cijeli svijet će Hugh Jackmana pamtiti po legendarnoj ulozi Wolverina. On ga je utjelovio u čak 11 filmova (ako ubrajamo cameo uloge), a to su X-Men, X2: X-Men United, X-Men: The Last Stand, X-Men Origins: Wolverine, X-Men: First Class (cameo uloga), The Wolverine, X-Men: Days of Future Past, X-Men: Apocalypse, Logan, Deadpool 2 i u Deadpool filmu na slici.