U ovom članku vam donosimo 10 nekih od najboljih triler knjiga svih vremena. Gotovo sve knjige se mogu pronaći prevedene na naš jezik, iako ima jedan do dva izuzetka, ali su toliko kvalitetne triler knjige da ih nismo mogli zaobići.

U nastavku pogledajte 10 nama najboljih triler knjiga koje se uglavnom mogu naći prevedene u našim knjižarama.

U mračnoj, mračnoj šumi – Ruth Ware

U mračnoj, mračnoj šumi - Ruth Ware

  • Mozaik Knjiga, 2016.

Nora je povučena spisateljica kriminalističkih romana. Kad je Claire, prijateljica iz srednje škole koju dugo nije vidjela, pozove na djevojačku večer, Nora nerado pristaje. Društvo će provesti vikend u pomalo jezovitoj staklenoj kući usred guste šume. Međutim, Nora se dva dana kasnije budi u bolnici – ozlijeđena i s amnezijom. Polako se prisjećajući događaja proteklog vikenda, Nora shvaća da se dogodilo nešto strašno.

Pokušavajući povezati djeliće svojega sjećanja, otkriva zastrašujuće tajne i laži. Shvaća da je jedini put iz mraka prema istini suočiti se sa sobom i svojom prošlosti. No hoće li u tome uspjeti ili će i ona postati žrtvom mračne, mračne šume?

Oštri predmeti – Gillian Flynn

Oštri predmeti - Gillian Flynn

  • Fraktura, studeni 2010.

Nakon boravka u psihijatrijskoj ustanovi novinarka niskotiražnog dnevnika Camille Preaker dobiva zadatak da istraži okrutna ubojstva dviju djevojčica u svome rodnome mjestu Wind Gapu. Povratak u provinciju teško joj pada, ne samo zato što lokalna policija od nje pokušava sakriti detalje istrage već i zbog ponovnog susreta s majkom, koja se preudala i grčevito održava privid sretne obitelji. Dok otkriva istinu o ubojstvima, Camille se sve više poistovjećuje s umorenim djevojčicama, a ako želi preživjeti privremeni povratak u rodni gradić, mora se suočiti s onim što joj se dogodilo prije mnogo godina.

Muškarci koji mrze žene – Stieg Larsson

Muškarci koji mrze žene - Stieg Larsson

  • Fraktura, 2008.

Novinar Mikael Blomkvist, ujedno i suvlasnik novina Millennium, koji je uvjeren da je njegova dužnost boriti se protiv kriminala velikih korporacija i drugih zala suvremenog društva, te mlada Lisbeth Salander (24), mršava hakerica fotografske memorije i traumatične prošlosti s instinktom za preživljavanje koji preplaši svakoga tko joj stane na put, dvoje su glavnih junaka hita «Muškaraci koji mrze žene» i s kojima je Stieg Larsson donio junake za dvadeset i prvo stoljeće.

Vidovitost – Stephen King

Vidovitost - Stephen King

  • Mladost, 1981.

Tročlana porodica profesora književnosti Jacka Torrancea, nevremenom odsječena od svijeta, proživljava mračne krizne trenutke u eskluzivnom planinskom hotelu, provocirane kako prošlošću, tako i sadašnjošću hotela, njegovih živih i mrtvih gostiju.

Iza zaključanih vrata – B.A. Paris

Iza zaključanih vrata - B.A. Paris

  • Mozaik, 2016.

Mnogo je, naizgled, savršenih parova oko nas. Jack i Grace čine se upravo takvima. On je naočit, a usto i bogat muškarac. Ona je lijepa, elegantna žena i savršena domaćica. Njegovo joj bogatstvo dopušta da se ne mora zaposliti, a pažnja koju poklanja njezinoj oboljeloj sestri velikodušna je i dirljiva. Očarali su društvo u kojem se kreću, no naći se s Grace nasamo njezinim novim prijateljicama nemoguća je misija. Ona toliko obožava svojega muža da ne ide nikamo bez njega. Ne može sama izaći na kavu, čak nikada ne odgovara ni na telefonske pozive, pa stoga čudi zašto su na prozorima spavaće sobe rešetke.

Kad jaganjci utihnu – Thomas Harris

Kad jaganjci utihnu - Thomas Harris

  • Večernji list, 2004.

Uspješan kriminalistički roman, pun akcija, zločina, mapetosti, po kojem je snimljen istoimeni film. Manijakalni serijski ubojica nalazi svoje žrtve među lijepim djevojkama koje poslije masakriranja ostavlja odrane kože. Nemoguće ga je uhvatiti.

Djevojka u vlaku – Paula Hawkins

Djevojka u vlaku - Paula Hawkins

  • Mozaik, 2016.

Vi ne znate tko je ona, ali ona zna sve o vama… Rachel svako jutro putuje vlakom na posao. Zna da će svaki dan vlak stati uvijek na istom semaforu, s pogledom na niz vrtova iza kuća. Jedna će joj kuća posebno zapeti za oko. Umislit će si da poznaje njezine stanare i nazvat će ih Jess i Jason. Njihov život – kako ga ona vidi – savršen je, za razliku od njezina koji se nakon razvoda počeo raspadati. A onda će se dogoditi nešto šokantno. Samo na minutu, prije nego što vlak krene dalje Rachel će shvatiti da život idilične obitelji nije tako savršen. Sve će se promijeniti, savršena će obitelj završiti na naslovnicama novina, a Rachel u njihovoj kući i postati dio života koji je dotad samo gledala iz vlaka.

Nestala – Gillian Flynn

Nestala Gillian Flynn

  • Frakura, 2018.

Nick i Amy završili su u provinciji nakon što su se u New Yorku njihove karijere u izdavaštvu našle pred zidom. Amy je oduvijek bila savršena djevojka, beskrajno inteligentna i lijepa, uzor svojim roditeljima piscima za seriju romana, a Nick je bio istinsko oličenje američkog sna, čovjek koji je došao iz provincije i uspio. Amyin dnevnik otkriva naličje njihova naizgled savršenog braka. Potraga za nestalom postaje nacionalna vijest broj jedan, a Nick, jedini pravi osumnjičenik, više nije onaj zlatni dečko provincijskoga gradića, već netko sasvim drugi. Ali ni Amy nije onakva kakvom se čini.

The Silent Patient – Alex Michaelides

The Silent Patient - Alex Michaelides

  • Engleski jezik, može se kupiti kod nas

ALICIA: Alicia Berenson piše dnevnik kao otpusni ventil, izlaz – i da dokaže svom voljenom mužu da je sve u redu. Ona ne može podnijeti pomisao da zabrine Gabriela ili mu nanosi bol. Do kasno jedne večeri, kada Alicia pet puta puca u Gabriela, a zatim nikad ne izgovori drugu riječ. THEO: Forenzični psihoterapeut Theo Faber uvjeren je da može uspješno liječiti Aliciju, gdje svi ostali nisu uspjeli. Opsjednut istraživanjem njezinog zločina, njegova otkrića sugeriraju da je Alicijina šutnja daleko dublja nego što je mislio. A ako progovori, hoće li on htjeti čuti istinu?

The Woman in the Window – A.J. Finn

The Woman in the Window - A.J. Finn

  • Engleski jezik, može se kupiti kod nas

Anna Fox živi sama poput nekog pustinjaka u svom domu u New Yorku, ne usuđujući se izaći. Provodi svoje vrijeme ispijajući vino (možda malo previše), gledajući stare filmove, prisjećajući se sretnijeg vremena i špijunirajući susjede. Onda se obitelj Russell doseli u kuću preko puta, otac, majka i njihov sin tinejdžer. Savršena obitelj. Ali kada jedne noći Anna kroz prozor vidi nešto što ne smije, njen svijet počinje se urušavati i njegove šokantne tajne izađu na površinu. Što je stvarno? Što je zamišljeno? Tko je u opasnosti? Tko ima kontrolu? U ovom dijaboličnom trileru ništa nije kao što se čini.