5. The Frighteners (1996)

The Frighteners (1996)

Žanr: Komedija, fantazija, horor

Redatelj: Peter Jackson

Glumci: Michael J. Fox, Trini Alvarado, Peter Dobson

Radnja ukratko: Michael J. Fox je Frank Bannister, „istjerivač duhova” koji prijateljuje s istim duhovima koje bi trebao istjerivati. Prijevara odlično funkcionira sve dok moćan duh ne započne svoje krvoločno divljanje, a na Franku je da ga zaustavi.

4. Heavenly Creatures (1994)

Heavenly Creatures (1994)

Žanr: Biografija, krimi, drama

Redatelj: Peter Jackson

Glumci: Melanie Lynskey, Kate Winslet, Sarah Peirse

Radnja ukratko: Godine 1953. u Kristčurču se u ženskoj gimnaziji sreću četrnaestogodišnje Paulin Parker, kći skromnog trgovca ribom, i Džulijet Halme, dete uglednih intelektualaca. Iako različitog staleža i statusa, tinejdžerke imaju mnogo toga zajedničkog – teške bolesti preležane u detinjstvu… Film je rađen po istinitoj priči.

3. Dead Alive (1992)

Dead Alive (1992)

Žanr: Komedija, horor

Redatelj: Peter Jackson

Glumci: Timothy Balme, Diana Peñalver, Elizabeth Moody

Radnja ukratko: Ovo je potpuno luda priča o dogodovštinama mladoga Lionela, njegove majke, te cure Pakvite. Zla i posesivna majka prati sina na njegovom sastanku sa Pakvitom u obližnji zološki vrt. Na njenu žalost, a na radost Lionela, majku ugrize majmun. Ubrzo nakon ugriza, majka se počinje raspadati i postaje neka vrsta zombija. Od momenta kada majci otpadne uho u supu, zabava počinje i završava tek sa odjavnom špicom.

2. Hobbit filmska franšiza

Sretan Rođendan Bilbo Baggins!

Hobbit je filmska franšiza koja se sastoji od tri avantura fantazija filma, redatelja Petera Jacksona. Pravljeni su prema knjizi The Hobbit iz 1937. godine od J. R. R. Tolkien, s velikim djelom trilogije inspirirane događanjima u The Return of the King, koje je proširilo priču ispričanu u The Hobbit, kao i novi likovi i materijali izričito napisani za ove filmove. Ta tri filma su zajedno prequel Jacksonove The Lord of the Rings filmske trilogije. Filmovi u Hobbit trilogiji su An Unexpected Journey (2012), The Desolation of Smaug (2013) i The Battle of the Five Armies (2014).

1. The Lord of the Rings filmska franšiza

The Lord of The Rings: The Two Towers

Kao što je i sam izjavio, ovo je njegovo daleko najbolje filmsko ostvarenje. The Lord of the Rings je filmska serija koja se sastoji od tri avanturistička fantazija filma redatelja Petera Jacksona. Pravljeni su prema The Lord of the Rings knjizi od J. R. R. Tolkien. Filmovi ove trilogije su  The Fellowship of the Ring (2001), The Two Towers (2002) i The Return of the King (2003).