5. Now You See Me (2013)

Now You See Me (2013)

Žanr: Krimi, misterija, drama

Redatelj: Louis Leterrier

Glumci: Jesse Eisenberg, Common, Mark Ruffalo, Dave Franco

Radnja ukratko: F.B.I. Agent i Detektiv Interpola, prate ekipu iluzionista, koji opljačkaju banku tijekom njihovih performansi, te nagrade svoje gledatelje novcem.

4. Spotlight (2015)

Spotlight (2015)

Žanr: Krimi, drama, povijesni

Redatelj: Tom McCarthy

Glumci: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams

Radnja ukratko: Radnja se odvija oko istraživačkog tima novinara The Boston Globea koji istražuju slučajeve široko rasprostranjenih i sustavnih slučajeva seksualnog zlostavljanja od katoličkih svećenika u okrugu Bostona.

3. Shutter Island (2010)

Shutter Island (2010)

Žanr: Misterija, triler

Redatelj: Martin Scorsese

Glumci: Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo, Michelle Williams

Radnja ukratko: Radnjom smještenim u 1954. godinu. Policajac Teddy Daniels (DiCaprio) istražuje nestanak osuđenog ubojice koji je pobjegao iz umobolnice, a za kojeg se sumnja da se skriva na zabačenom otoku Shutter. Mark Ruffalo, Ben Kingsley i Michelle Williams također glume u ovoj napetoj priči koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

2. Marvel Filmski Svemir

Hulk plaši Lokia u novom Thor: Ragnarok TV Spotu

Mark Ruffalo glumi Bruce Banner/Hulk u The Avengers, Iron Man 3, Avengers: Age of Ultron, Thor: Ragnarok, Avengers: Infinity War i Avengers 4. Zamjenio je Edward Nortona, koji je glumio lika u The Incredible Hulk.

1. Zodiac (2007)

Zodiac (2007)

Žanr: Krimi, drama, povijesni

Redatelj: David Fincher

Glumci: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo

Radnja ukratko: Radi se o serijskom ubojici koji zastrašuje područje zaljeva San Francisca i ruga se policiji svojim šiframa i pismima dok četiri policijske uprave tragaju za ubojicom. Slučaj postaje opsesija za četvoricu muškaraca čije živote i karijere neprekidan niz tragova prvo uzdiže, a zatim uništava.

Zodiac je na prvom mjestu, osim zato što je odličan film, zato što Ruffalo ima veću ulogu u njemu nego je to u Marvel svemiru ili u Shutter Islandu.