10 Najboljih filmova Jennifer Connelly

10 Najboljih filmova Jennifer Connelly

5. Requiem for a Dream (2000)

Requiem for a Dream (2000)

Žanr: Drama

Redatelj: Darren Aronofsky

Glumci: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly

Radnja ukratko: Harry (Jared Leto) i Marion (Jennifer Connely) dvoje su ljubavnika koji pokušavaju ostvariti svoju verziju američkog sna: pronaći neki posao, skrasiti se i provesti ostatak života zajedno u ljubavi. Problem je u tome što su oboje ovisnici o heroinu i što potreba za drogom koja upravlja njihovim životima stalno prijeti uništenjem njihovih snova.

4. Blood Diamond (2006)

Blood Diamond (2006)

Žanr: Avantura, drama, triler

Redatelj: Edward Zwick

Glumci: Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou, Jennifer Connelly

Radnja ukratko: Radnja filma Blood Diamond smještena je u doba građanskog rata i kaosa devedesetih godina prošlog stoljeća u Sierra Leoneu, govori o Dannyju Archeru (DiCaprio), južnoafričkom plaćeniku, i Solomonu Vandy (Hounsou), ribaru iz plemena Mende, čije se sudbine isprepliću u zajedničkom nastojanju da pronađu rijetki ružičasti dijamant. Uz pomoć američke novinarke Maddy Bowen (Connelly), dvojica muškaraca kreću na putovanje koje može spasiti Solomonovu obitelj i pružiti Archeru još jednu priliku, iako je mislio da je nikada neće dobiti.

3. Dark City (1998)

Dark City

Žanr: Misterija, sci-fi, triler

Redatelj: Alex Proyas

Glumci: Rufus Sewell, Kiefer Sutherland, Jennifer Connelly

Radnja ukratko: Muškarac se bori s memorijama prošlosti, uključujući ženu koje se ne sjeća, u svijetu iz noćnih mora bez sunca.

2. A Beautiful Mind (2001)

A Beautiful Mind (2001)

Žanr: Biografija, drama

Redatelj: Ron Howard

Glumci: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly

Radnja ukratko: Film prati život Johna Nasha, onaj kakvim je zabilježen, a koji počinje njegovim uspjesima na fakultetu i nastavlja se visoko zapaženim znanstvenim radom, ali i onaj tajni, u kojem noćima radi za tajne službe vlade SAD-a, dešifrirajući tajne sovjetske poruke u američkim tiskovinama.

1. Once Upon a Time in America (1984)

Once Upon a Time in America (1984)

Žanr: Krimi, drama

Redatelj: Sergio Leone

Glumci: Robert De Niro, James Woods, Elizabeth McGovern

Radnja ukratko: Bivši Židovski gangster vraća se u Lower East Side, Manhattan, nakon više od trideset godina, gdje se mora ponovno boriti s duhovima i žaljenjem svog starog života.

Druge je zanimalo i ovo...